Osakeanalyysit

Finnair pysyy nousukiidossa

Finnair-lentoyhtiöt-112014

Kuva: Finnair Oyj.

Öljyn jatkuneen hinnan laskun myötä myös Finnairin polttoainekustannukset laskevat reilusti vuoden 2016 aikana, arvioi Evli.

Finnairin osake on ollut hurjassa nousukiidossa syyskuun puolesta välistä lähtien. Tuosta ajankohdasta lähtien lentoyhtiön osake on noussut alle kolmesta eurosta yli viiteen euroon.

Finnairin toiminnallinen tulos ylsi kausiluonteisesti vahvimmalla kolmannella neljänneksellä 64,2 miljoonaan euroon, mikä on Finnairin kaikkien aikojen paras vuosineljännestulos. Tulospetrauksen taustalla on muun muassa yhtiön ydinliiketoiminnan matkustajaliikenteen käyttöasteen ja lipputuottojen kasvu sekä reipas lisäpalvelumyynti.

Evli antaa Finnairin osakkeelle tällä hetkellä ”Osta”-suosituksen.

”Arvioimme, että yhtiön kannattavuus kehittyy markkinaodotuksia paremmaksi”, Evli toteaa analyysissaan.

Finnairin suojauspolitiikan vuoksi laskeva polttoainekustannus näkyy viiveellä yhtiön kustannuksissa, Evli arvioi. Vuoden 2014 tasolta merkittävästi laskenut polttoaineen hinta ei ole vielä näkynyt Finnairin tuloksessa olennaisesti.

Myös Finnair itse toteaa viimeisimmässä osavuosikatsauksessaan, että polttoainekustannukset laskevat tulevilla neljänneksillä liikenteen kasvusta huolimatta vanhojen suojausten erääntyessä. Myös yhtiön henkilöstökuluissa saadut kustannussäästöt ovat kohentaneet tulosta.

Myös uudet lentokoneet alentavat Finnairin kustannustasoa.

”Myös uudet polttoainetehokkaammat ja huoltokustannuksiltaan edullisemmat A350-koneet laskevat Finnairin kustannuksia alkavan vuoden aikana”, Evli toteaa. Uudet koneet tuovat Finnairin mukaan myös lisäkapasiteettia ja mahdollistavat yhtiön kasvustrategian toteutumisen erityisesti Kiinan markkinoilla, jossa lentomatkustuksen kysyntä on talouskasvun hidastumisesta huolimatta säilynyt vahvana.

Evlin tavoitehinta Finnairin osakkeelle on 6,0 euroa, eli nousuvaraa tämän päivän 5,1 noteerauksesta on vielä reippaasti.

Finnair-osakekurssi-22122015

Nousuvipua osakekurssiin saattaa tuoda myös yhtiön hallituksen päätös omien osakkeiden ostosta.

Finnair kertoi 18.12. että sen hallitus on päättänyt hankkia omia osakkeita enimmillään 800 000 kappaletta, mikä vastaa noin 0,62 prosenttia Finnairin kaikista osakkeista ja äänistä. Yhtiön hallussa on tällä hetkellä yhteensä 325 205 omaa osaketta, mikä vastaa noin 0,25 prosenttia kaikista osakkeista ja äänistä.

Osakkeet hankitaan pääosin Finnairin henkilöstön FlyShare-osakesäästöohjelman sekä avainhenkilöiden pitkän aikavälin osakekannustinjärjestelmän toteuttamista varten.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös