Osakeanalyysit

Kovimmat osinkotuotot – halvimmat osakkeet

Päivitimme osinko- ja EPS-ennusteet vuodelle 2015.

Parhaimmista osinkoyhtiöistä saa 10 %:n osinkotuottoja. Halvimpien yhtiöiden P/E-luvut ovat alle 10.

 

Bittiumissa hurja osinko-odotus

Analyytikoiden ennusteiden mukaan ylivoimaisesti parasta osinkotuottoa tarjoaa Bittium. Yhtiön osinkoennuste on 1,50 euroa, jolla irtoaa 21,7 % osinkotuotto. Bittiumilla on Automotive-liiketoiminnan myynnistä ja omien osakkeiden osto-ohjelmasta jäljellä ylimääräisiä kassavaroja, jotka analyytikoiden ennusteiden mukaan jaetaan osinkoina omistajille.

Toiseksi kovinta osinkotuottoa tarjoaa Orava, joka on Suomen ainoa REIT-rahasto. Oravan odotettu osinkotuotto on 12 % ja se maksaa osinkonsa kvartaaleittain.

Kolmantena listalla on Fortum, jolta analyytikot odottavat 1,25 euron osinkoa. Tällä irtoaa 9,5 %:n osinkotuotto. Sähkön hinta on pohjilla, eikä nousua ole näköpiirissä. Fortumilta odotetaan ilmoituksia yrityskaupoista. Perjantaina (18.12.) markkinoilla huhuttiin Fortumin ostavan saksalaisen uusiutuvan energian yhtiön EEW:n. Tämä sopisi analyytikkojen mukaan täydellisesti Fortumin uudistettuun strategiaan.

Mediaani osinkotuotto-% Helsingin pörssin yhtiöistä on 3,9 %.

Nordea on halpa

P/E-luvun perusteella edullisin yhtiö on Panostaja, jonka tulosennuste tosin on vuodelle 2016.

Vuoden 2015 ennustetulla tuloksella laskettuna edullisin yhtiö on Technopolis, jonka P/E-luku on 8,1 ja toisena on Affecto, jonka P/E-luku on 8,4 ja odotettu osinkotuotto noin 6 %.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-3:sta löytyvä Raute on P/E-luvulla mitattuna edellen halpa (9,4).

Yksi houkuttelevimmista poiminnoista on Nordea, jonka P/E-luku on 10,8 ja odotettu osinkotuotto lähes 7 %. Nordean kurssia tosin hillitsee heikko Q3-tulos. Vuoden viimeiseltä kvartaalilta ei ole odotettavissa veret seisauttavaa tulosta, vaan kurssinousun täytyy tulla hyvästä osingosta ja tulosnäkymistä vuodelle 2016.

Mediaani P/E-luku Helsingin pörssin yhtiöistä on 16,8.

Katso kaikki osinko- ja EPS-ennusteet täältä!

Artikkeli on alun perin julkaistu Sijoittaja.fi-sivustolla 21.12.2015.

Kommentoi
Ylös
>