Osakeanalyysit

Inderes: Tässä teknologiayhtiössä erittäin merkittävä kasvupotentiaali

Lääkealan teknologiayhtiö Nexstim voi olla kasvuraketti, jos se saa tuotteelleen myynti- ja markkinointiluvan Yhdysvalloissa.

Nexstim on lääkintälaitteita kehittävä ja tuottava teknologiayritys, joka pyrkii parantamaan aivohalvauspotilaiden kuntoutusta kallon ulkopuolisella aivostimulaatiolla.

Yhtiö käynnisti keväällä 2014 kliinisen III-vaiheen monikeskustutkimuksen 12 kuntoutuskeskuksessa USA:ssa, missä yhtiön kehittämän NBT-laitteiston (Navigated Brain Therapy) toimivuutta testataan aivohalvauskuntoutuksessa.

Analyysitalo Inderesin mukaan tutkimuksen tavoitteena on todistaa NBT:llä annetun hoidon tehokkuus, saada alan johtavien asiantuntijoiden tuki ja FDA:n myynti- ja markkinointilupa USA:n markkinoille.

”FDA-luvan saaminen on kriittinen askel yhtiössä piilevän potentiaalin realisoitumiseksi, sillä aivohalvauskuntoutusmarkkinat ovat monikymmenkertaiset nykyiseen diagnostiikkaliiketoimintaan (NBS) verrattuna”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalo Inderesin mukaan tutkimuksen tavoitteena on todistaa NBT:llä annetun hoidon tehokkuus, saada alan johtavien asiantuntijoiden tuki ja FDA:n myynti- ja markkinointilupa USA:n markkinoille. ”FDA-luvan saaminen on kriittinen askel yhtiössä piilevän potentiaalin realisoitumiseksi, sillä aivohalvauskuntoutusmarkkinat ovat monikymmenkertaiset nykyiseen diagnostiikkaliiketoimintaan (NBS) verrattuna”, Inderes toteaa.

Yhtiö kertoi eilen vieneensä loppuun kliinisen NICHE (Navigated Inhibitory rTMS to Contralesional Hemisphere) –tutkimuksen vaiheen III aikataulusta edellä.

Nexstimin toimitusjohtaja Janne Huhtala sanoo: ”Lopullisen tutkimuskohortin onnistunut ja etuajassa tapahtunut kerääminen kuvastaa kiinnostusta, jota Nexstimin uraauurtava NBT®-teknologia herättää aiempaa tehokkaampana kuntoutusjärjestelmänä aivohalvauksen jälkeen. Tämä vahvistaa näkemystämme, jonka mukaan tutkimustulosten julkistamisen jälkeen Nexstimillä on tärkeä rooli aivohalvauksen jälkeisessä kuntoutuksessa ja Nexstimin asema on hyvä markkinoiden perinpohjaista mullistamista varten. Odotamme innolla jäljellä olevien potilaiden kuntouttamista ennen kuin he siirtyvät kuuden kuukauden seurantajaksolle.”

Nexstimin lääketieteellinen johtaja Jarmo Laine lisää: ”Nexstimin kallon ulkopuolinen hermostimulaatio NBT®-teknologian avulla voi mullistaa perin pohjin yläraajojen motorisen kuntoutuksen aivohalvauksen jälkeen. Kiinnostus kasvaa jatkuvasti tutkimuksen edetessä. Olemme sitoutuneet parantamaan potilaiden elämänlaatua ja vastaamaan merkittäviin täyttämättä oleviin kliinisiin tarpeisiin.”

Inderes näkee lääketeknologiayhtiössä kosolti kasvupotentiaalia.

”Verrattuna yhtiön nykyiseen liikevaihtotasoon (2014: 2,2 MEUR) näemme yhtiössä erittäin merkittävän kasvupotentiaalin, mikäli se saa FDA:n luvan”, toteaa Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderesin arvion mukaan laitteen laajempi kaupallistaminen voisi alkaa vuoden 2018 aikana ja se voisi onnistuessaan tuottaa ensi vuosikymmenen alussa yli 20 miljoonan euron erittäin kannattavaa vuotuista liikevaihtoa.

”Sijoittajien kannattaa pitää mielessä, että lähivuosien tuloksentekokyvyllä on erittäin rajallinen merkitys osakkeen arvon kehittymisen kannalta ja monikeskustutkimuksesta saatavat tulokset tulevat toimimaan yhtiön osakkeen arvon ajurina lähivuosina”, Inderes toteaa.

Kommentoi
Ylös
>