Osakeanalyysit

Martela on edullinen käänneyhtiö

Analyysitalo Inderesin mielestä Martela on selkeä käänneyhtiö jota hinnoitellaan edelleen kriisiyhtiön kertoimilla.

Mikäli Martelan käänne etenee odotetusti, on siinä merkittävää nousupotentiaalia, arvioi Inderes artikkelissaan.

”Martelalla on takanaan raskas korpivaellus ja yhtiön tulos on ollut vuodet 2012-2014 rumasti tappiollinen. Tappioiden taustalla on ollut jatkuvasti heikentyvä markkinatilanne ja etenkin yhtiön oma riittämätön reagointinopeus markkinan heikentymiseen”, Inderes toteaa.

Martela aloitti 2013 lopussa saneerauksen ja kasvatti saneerausohjelman kokoa merkittävästi 2015 alussa. Inderesin mukaan saneerauksen tulokset alkoivat vihdoin viime vuoden aikana heijastua positiivisesti yhtiön numeroihin ja viime vuoden kolmannen kvartaalin tulos oli jo yhtiöltä erinomainen suoritus vaikeassa markkinassa.

”Tammikuussa annettu positiivinen tulosvaroitus oli mielestämme viimeinen sinetti yhtiön korpivaelluksen päätökselle ja yhtiö on vihdoin päässyt kulujensa kanssa tasolle, jolla se voi operoida kannattavasti myös heikommassa markkinassa.”

Inderesin mukaan mukaan Martelalla olisi kuluissaan edelleen selkeää karsimista ja yhtiön pitäisi saada operatiiviset kulut painettua selvästi alle 40 prosentin tason.

Kuitenkin jo nykyisellä viiden prosentin liikevoittomarginaalilla yhtiön pitäisi yltää noin yhden euron osakekohtaiseen tulokseen ja 12x P/E-kertoimella Martelan kurssin pitäisi olla selvästi yli tuplat nykyiseen, Inderes toteaa.

Tämän potentiaalin realisoitumista saadaan kuitenkin odottaa vuoteen 2018, Inderes arvioi. ”On tärkeä muistaa, että kulupuolen ongelma on huomattavasti helpompi ratkaista kuin bruttomarginaalissa oleva ongelma ja näin ollen kysymys onkin vain uuden toimitusjohtajan kyvystä saneerata yhtiötä.”

Martelan arvostus on Inderesin mukaan erittäin matala ja volyymipohjainen P/S-kerroin on vain 0,15x. ”Näin ollen jo pienikin parannus liikevoittomarginaalissa tarjoaa merkittävää nousuvipua osakkeeseen.”

Inderesin asiantuntijat omistavat Martelan osakkeita.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös