Osakeanalyysit

Onko tässä osakkeessa yli 50 prosentin nousuvara?

Pohjola Pankin asettama tavoitehinta Outokummun osakkeelle ylittää nykyisen kurssinoteerauksen roimasti.

Pohjola käyttää osakkeiden tavoitehinnan arvioinnissa useita eri osakkeiden arvostusmetelmiä, kuten kassavirta-analyysiä, verroikkeihin perustuvaa analyysia, arvostuskertoimiin liittyvää analyysiä ja osien summa -arviointia.

Outokumpu on yksi maailman suurimpia ruostumattoman teräksen valmistajia ja markkinajohtaja Euroopassa. Outokummun rasitteena on ennen kaikkea ruostumattoman teräksen alhainen maailmanmarkkinahinta.

Reinhard Florey, Outokummun talousjohtaja ja väliaikainen toimitusjohtaja totesi yhtiön viimeisimmässä osavuosikatsauksessa seuraavasti:

Ruostumattoman teräksen markkinat olivat kolmannella neljänneksellä hyvin vaikeat. Kausiluonteisesti vaisua neljännestä heikensi entisestään erittäin matala nikkelin hinta. Nikkelin hinta oli elokuussa lähellä alinta tasoaan kuuteen vuoteen ja oli noin 9 500 dollaria tonnilta, ja sen jälkeenkin hinta tonnilta on pysytellyt noin 10 000 dollarin tuntumassa. Tämän vuoksi tukkuriasiakkaiden kysyntä oli heikkoa ja varastojen purku jatkui, vaikka ruostumattoman teräksen kysyntä loppukäyttäjien keskuudessa pysyikin hyvänä sekä Euroopassa että Amerikassa. Varastojen purku näyttäisi jatkuvan loppuvuonna, mutta uskomme vahvan loppukäyttäjäkysynnän kääntävän lopulta myös tukkuriasiakkaiden kysynnän kasvuun.

Euroopan Unioni saattaa kuitenkin tuoda helpostusta teräsyhtiön ahdinkoon.

Pohjolan mukaan ruostumattoman teräksen perushintataso Euroopassa on alhainen, mutta Euroopan Unionin tuomat tuontitullit Kiinalle ja Taiwanille antavan perushinnoille nostettu tarjonnan vähentyessä.

”Näin ollen Outokumpu pystyy todennäköisesti nostamaan käyttöasteitaan ja parantamaan kannattavuuttaan. Arviomme mukaan vuodenvaihteessa aloittaneen uuden toimitusjohtajan myötä yhtiö ilmoittaa myös uusista toimista kilpailukyvyn parantamiseksi”, Pohjola toteaa.

Pohjolan suositus Outokummun osakkeelle on ”Osta” ja tavoitehinta on 4,0 euroa.

Teräsyhtiön osakekurssi on tippunut rajusti viime vuoden aikana ja nykyinen kurssi on reippaasti alle Pohjolan tavoitehinnan.

Outokumpu-osakekurssi-012016

Pohjolan muut osakesuositukset ovat tällä hetkellä Konecranes (Osta), Outotec (Lisää), Raisio (Osta) ja Atria (Osta).

 

Kommentoi
Ylös
>