Osakeanalyysit

Sanoma kipuilee kolmen ongelman kanssa

Inderesin mukaan Sanoman osakkeessa ei ole tällä hetkellä nousuvaraa.

Sanoma on viime vuoden viimeisen kvartaalin aikana edennyt Suomen kustannussäästöissä ja myynyt loput Venäjän liiketoiminnoistaan, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa. Yhtiön yli kaksi vuotta kestänyt portfolion siivous alkaa nyt olla valmis ja yhtiö keskittyy Suomen kustannussäästöihin.

Tehostamistoimista huolimatta Sanoman tase on edelleen heikossa hapessa. Inderesin mukaan yhtiöllä oli viime vuoden kolmannen kvartaalin lopussa nettovelkaa 920 miljoonaa euroa ja nettovelkaantumisaste oli 73 prosenttia.

”Taseen heikkoa kuntoa pahentaa vaisu rahavirta, joka ennusteemme mukaan jää noin 30-40 MEUR:n tasolle lähivuosina”, Inderes tähdentää.

Analyysitalon mukaan Sanoma pystyisi nykyisellä rakenteellaan tekemään noin 140 miljoonaa euroa liikevoittoa. ”Tämän tulospotentiaalin saavuttaminen edellyttäisi kustannussäästöjen suunniteltua toteutumista, Suomen mainosmarkkinoiden elpymistä ja SBS:n vakaata kehitystä”, Inderes toteaa.

Suhteellisesti Sanoma on hinnoiteltu noin 30 prosentin alennuksella verrokkiryhmään nähden. Sanoman arvostustaso on Inderesin mukaan absoluuttisesti matala, mutta lähivuosien sumea näkyvyys, velkainen tase ja painetun median jatkuva lasku rajoittavat hyväksyttäviä arvostuskertoimia.

Inderesin suositus Sanoman osakkeelle on ”Vähennä” ja tavoitehinta on 3,80 euroa.

Uskoa Sanoman tuloskunnon kohentumiseen ei näytä löytyvän muiltakaan Sanomaa seuraavilta analyytikoilta. Reutersin tietokannan mukaan kahdeksasta analyytikosta neljä antaa ”Pidä”-suosituksen ja toiset neljä antaa ”Vähennä”-suosituksen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös