Markkinakommentit

Sijoitusguru neuvoo: Nyt sijoitusvaroista 30% käteiseen

Allianz-yhtiön asiantuntija ja PIMCO:n entinen sijoitusjohtaja Mohamed El-Erian uskoo käteisen olevan nyt paras vaihtoehto nykyisessä korkean volatiliteetin sijoitusympäristössä.

El-Erianin mielestä käteinen on tällä hetkellä kaikkein aliarvostetun omaisuusluokka, mutta sille on nyt siitä huolimatta tarvetta.

“Jos menet sijoitusneuvojien luo, he kertovat sinulle käteisen olevan turhuutta”, El-Erian kertoo CNNMoney-lehdelle.

Sijoitusguru on kuitenkin eri linjoilla sijoitusneuvojien kanssa. Hän neuvoo pitämään nyt sijoitussalkun sisällöstä peräti 25 – 30 prosenttia käteisenä.

Sijoittajille on avautumassa paljon mahdollisuuksia ostaa todella hyviä yhtiöitä romahtaneilla hinnoilla, sijoitusguru ennustaa.

”Sijoittajien reaktio kasvaneeseen volatiliteettiin on ollut myydä kautta linjan. Ja kun myydään kautta linjan, menetetään kaikki samalla kertaa”, El-Erian sanoo.

”Käteisen merkitystä ei pidä aliarvioida, koska se tarjoaa sijoittajalle ketteryyttä. Se antaa myös tappionsietokykyä.”

Suurella käteiskassalla sijoittajan ei tarvitse hermoilla kun osakekurssit sahaavat ylös ja alaspäin voimakkaasti. Nyt kun osakemarkkinoilla on takanaan pitkä nousuputki, povaavat monet sijoitusasiantuntijat juuri tuon sahausliikkeen eli volatiliteetin kasvua.

Ensimakua kasvavasta hermostuneisuudesta ja volatiliteetin kasvusta on saatu heti alkuvuodesta, kun esimerkiksi S&P 500 -osakeindeksi on romahtanut peräti kahdeksan prosenttia alle kuukaudessa. Nasdaq on laskenut vieläkin enemmän.

Myös Euroopassa, kehittyvillä markkinoilla ja Suomessakin on nähty alkuvuodesta rajua kurssilaskua.

Tällä viikolla osakemarkkinat ovat nousseet rajusti, mikä sekin kielii kasvavasta volatiliteetista ja hermostuneisuudesta markkinoilla.

Pitkään jatkuneen osakemarkkinoiden nousumarkkinan jälkeen sijoittajilla on tarve kotiuttaa voittoja ja löytää rahalle vaihtoehtoisia kohteita.

Perinteisesti sijoituskohteiden allokaatiossa osakkeiden vaihtoehtona ovat olleet korkosijoitukset. Ongelma on vain siinä, että ainakin vähäriskisten korkosijoitusten tuotot ovat luvattoman kehnoja. Valtionlainojen korot ovat painuneet kehittyneissä maissa historiallisen alas.

Ehkäpä pitkä osakemarkkinoiden nousu yhdistettynä alhaiseen tuottoon vaihtoehtoisissa sijoituskohteissa tekee käteisen tässä tilanteessa houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös