Osakeanalyysit

Basware vakuutti OP:n – toistaa ostosuosituksen

Basware raportoi hyvän Q4-tuloksen ja antoi pääomamarkkinapäivässä odotetusti askelmerkit lähivuosien tulosuralle, OP kirjoittaa aamukatsauksessaan.

”Baswaren Q4-tulos osoitti yhtiön kykenevän hyvään kannattavuuteen nykyisellä liiketoiminnan rakenteella (11 % EBIT-marginaali). Yhtiö ohjaa vuodelle 2016 vähintään 5% orgaanista liikevaihdon kasvua ja käyttökatteen olevan nollatasolla”, OP toteaa.

Kasvuvauhdin kiihdyttämiseksi Basware investoi tänä vuonna noin 20 miljoonaa euroa, mikä painaa 2016 käyttökatteen nollan tuntumaan. ”Vaikka panostus on noin 2x oletustamme korkeampi, antaa se nyt selkeän signaalin sijoittajille yhtiön suunnasta”, OP toteaa.

OP arvioi Baswaren liikevaihdon kasvuvauhdin asettuvan 13 prosenttiin ja olevan vajaa 210 miljoonaa euroa strategiakauden lopulla (ilman yritysostoja).

”Kasvu ei luonnollisesti ole lineaarista, vaan odotamme vauhdin kiihtyvän asteittain kun panostukset myyntiin alkavat heijastua liikevaihtoon. Sama trendi tulisi näkyä verkkolaskujen volyymissa, sillä tavoitetasoa (250m laskua 2018) ei saavuteta nykyisellä kasvuvauhdilla.”

Kasvun ohella Basware jatkaa toimenpiteitä kustannustehokkuuden ja tuottavuuden eteen.

”Yksi keskeisistä kohteista on tuotantoon viennin nopeuttaminen, jossa Baswarella on ollut ongelmia jo pitkään”, OP arvioi.

OP:n suositus Baswaren osakkeelle on edelleen ”Osta” ja tavoiehinta on 45 euroa.

Basware-osakekurssi-022016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös