Markkinakommentit

Pahin kurssilasku takana? Keskuspankit tukevat markkinoita

Markkinoilla on turbulenssia, mutta keskuspankeilla on yhä kykyä tukea markkinoita. Pahin osakemarkkinoiden korjausliike saattaakin jo olla takanapäin, uskoo Handelsbanken.

Finanssimarkkinoilla on koettu alkuvuodesta kovaa hermostuneisuutta. Osakemarkkinat ovat laskeneet ympäri maailmaa ja öljyn hinta romahtanut.

Vaikka moni tekijä ravisteli osakemarkkinoita nyt osakemarkkinoita, ei globaalin talouden kokonaiskuva kuitenkaan ole muuttunut, väittää Handelsbanken Varainhoidon Olli Hyytiäinen pankin Sijoitushorisontti-katsauksessa.

Hyytiäisen mielestä korjausliike ei välttämättä ole vielä ohi, mutta pahin hermoilu näyttäisi jo rauhoittuneen.

Lisäksi sijoittaja voi jälleen turvautua jo tutuksi käyneeseen markkinoiden elvyttäjään – keskuspankkiin.

”Keskuspankeilla on kykyä tukea markkinoita, kuten Euroopan keskuspankki teki vihjaillessaan harkitsevansa lisäelvytystä seuraavassa korkokokouksessa maaliskuussa. Myös Japanin keskuspankin päätös laskea talletuskorko negatiiviseksi tukee markkinaa”, Hyytiäinen toteaa.

Handelsbanken seuraa nyt tarkasti keskuspankkien viestintää ja alkanutta tuloskautta. ”EKP:n maaliskuun kokous saa vihjailujen jälkeen luonnollisesti suurempaa huomiota. USA:ssa pitkään jatkunut noususuhdanne on siirtynyt jo kypsempään vaiheeseen, mutta harvassa ovat ne merkit, joiden mukaan laskusuhdanne olisi vielä alkamassa.”

Hyytiäinen uskoo Keskuspankki Fedin kiristävän rahapolitiikkaa hyvin varovasti, varsinkin kun inflaatio ei ole osoittanut merkkejä kiihtymisestä. ”Lisäksi tuloskauden alku on ollut Yhdysvalloissa ja Euroopassa positiivinen. ”

Handelsbanken uskoo yhä osakemarkkinoihin ja pitää varainhoidon salkussaan osakkeet edelleen ylipainossa.

”Vuoden alun korjausliikkeen jälkeen näemme, että riskillisillä omaisuusluokilla on taas tilaa nousta. Kylmäpäisyyttä vaaditaan kuitenkin edelleen ja kurssiheilunta tulee todennäköisesti jatkumaan, sillä pitkään jatkunut noususuhdanne Yhdysvalloissa antaa vähemmän tilaa pettymyksille.”

Euroopassa suhdanne on selvästi aikaisemmassa vaiheessa ja arvostustasot matalammalla, mikä on syynä pankin Eurooppa-ylipainoon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös