Sijoitusideat

FIM suosii defensiivisiä osakkeita ja laadukkaita osinkoyhtiöitä

Vallitseva markkinatilanne nostaa erityisesti hyvän osinkotuoton ja vakaan liiketoiminnan yhtiöiden kiinnostusta sijoituskohteina.

Vallitseva markkinatilanne nostaa erityisesti hyvän osinkotuoton ja vakaan liiketoiminnan yhtiöiden kiinnostusta sijoituskohteina.

FIM:n mukaan syynä vakaiden osinkoyhtiöiden suosimiselle on alhainen korkotaso.

”Euroopan keskuspankki lisäsi elvytystä maalikuussa. Heikentyvä suhdannenäkymä yhdessä matalan inflaation kanssa antoi tälle perustelut, vaikka keskuspankkielvytyksen negatiivisia vaikutuksia on nähty mm. pankkisektorilla. Korkotaso pysynee poikkeuksellisen matalana myös jatkossa”, FIM:n pääanalyytikko Kim Gorschelnik toteaa sijoitussuosituksissa.

Gorschelnikin mukaan tässä tilanteessa hyvän osinkotuoton ja suhteellisen vakaan liiketoiminnan yhdistelmä on osakepuolella mielenkiintoinen. ”Näitä osakkeita poimimalla tuotto-odotus pysyy hyvänä kohtuullisella riskillä”, pääanalyytikko toteaa.

Korschelnikin mukaan tilinpäätöksissä kerrotut osinkoehdotukset ovat kokonaisuudessaan olleet suomalaisyhtiöiden kohdalla jopa hieman ennusteita parempia, joten osinkosijoittajan kannalta kevät tulee olemaan ennakoidun hyvä.

Uusissa suosituksissaan FIM Kiinnittää osinkotuoton ohella huomiota myös osingon laatuun.

”Arvioimme yhtiöiden liiketoiminnan vakautta, velkaantuneisuutta ja osingon kasvuedellytyksiä. Ennakoimme näiden laadullisten seikkojen parantavan kokonaistuottoa (osinkotuotto + kurssikehitys osingon irtoamisen jälkeen) osinkokauden yli maalis–huhtikuussa”, pääanalyytikko toteaa.

FIM:n kotimaisten osakkeiden suosikit ovat seuraavat:

TOP 5: Caverion, Kesko, Metsä Board, Neste ja Uponor

TOP 10 lisäksi: Alma Media, Finnair, Oriola-KD, Raisio ja Suominen

Kommentoi
Ylös
>