Indikaattorit

Handelsbanken ennustaa useita koron nostoja

Yhdysvaltojen keskuspankki tulee nostamaan tänä vuonna korkoa useita kertoja, ennustaa Handelsbanken.

Yhdysvaltojen talouden ennakoivat indikaattorit enteilevät vahvan kasvuperiodin päättymistä ja kääntymistä hiljalleen kohti taantumaa, arvioi Handelsbanken markkinakatsauksessaan.

Pankki ennustaa Yhdysvaltojen taantumaa vuodelle 2018. Maan keskuspankki Fed ehtii sitä ennen nostaa ohjauskorkonsa paljon nykyistä korkeammalle, vaikka se jättikin maaliskuun kokouksessa ohjauskoron odotusten mukaisesti ennalleen.

”Koroista päättävän avomarkkinakomitean (FOMC) jäsenet ennakoivat tälle vuodelle kahta koronnostoa. Odotamme Fedin kiristävän rahapolitiikkaa kuitenkin hieman ripeämmin toteuttaen kolme 0,25 prosenttiyksikön koronnostoa tänä vuonna”, pankki toteaa.

Handelsbankenin näkemyksen mukaan Yhdysvaltojen työmarkkinoiden vahvistuminen lisää riskiä ylikuumenemisesta ja palkkojen noususta. Siksi inflaatio kiihtyy lähelle keskuspankintavoitetta.

Handelsbanken odottaa Fedin koronnostoja kesä-, syys- ja joulukuun korkokokouksissa.

”Keskuspankki halusi maaliskuun kokouksessaan selkeästi välttää markkinoiden odotusten pettämisen ja jätti koron nyt ennalleen. Uskomme taloustilanteen kuitenkin muuttavan näkemyksiä koronnostomyönteisemmäksi myöhemmin tänä vuonna.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös