Raaka-aineet

Onko ruostumattoman teräksen hinnoissa jo pohjat nähty?

Lähde: Outokumpu Oyj.

Lähde: Outokumpu Oyj.

Teräksen hintakehitys on merkittävä Outokummun tulosajuri.

”Teräsjakelija Damstalin markkinakatsauksen mukaan ruostumattoman teräksen markkina Euroopassa alkaa näyttää hieman positiivisemmalta kuukausien hiljaiselon jälkeen”, toteaa OP aamukatsauksessaan.

OP huomauttaa kuitenkin, että suurimman markkina-alueen, Saksan tilanne ei osoita selkeämpiä piristymisen merkkejä, johtuen muun muassa heikosta vientikysynnästä ja vaisusta kysynnästä investointitavarahyödykkeissä.

OP:n mukaan kuluttajavetoiset teollisuudet ja rakentamisen kysyntä ovat hienoisessa kasvussa. ”Loppukysynnän ennakoidaan piristyvän pääsiäisen jälkeen. toimitusajat ovat kuitenkin lyhyet, kun kysyntä voidaan pitkälti kattaa olemassa olevista varastoista”, pankki toteaa.

Perushintojen merkittävämpää nousua ei kuitenkaan ole näköpiirissä, OP arvioi.

”Italiassa tilausvirrat ovat kasvaneet ja tehtaiden toimitusajat pidentyneet. Myös Hollannissa toimitusajat ovat nousussa, mutta suurempia tilausvirtoja saadaan vielä odotella. Pohjoismaissa hinnat ovat mahdollisesti nähneet pohjatasonsa maaliskuussa ja Q2:lle voitaneen odottaa hintojen nousua.”

OP:n mukaan Outokummun osalta alkuvuoden markkinatilanne on haastava.

”Outokumpu on ohjannut Q1 tuloksen jäävän tappiolliseksi. Ennustettavuus yhtiön tuloksenmuodostukselle säilyy edelleen heikkona. Odotukset kohdistuvat yhtiön indikoimiin mahdollisiin uusiin kustannus- ja tehokkuustoimiin”, pankki toteaa.

OP:n suositus Outokummun osakkeelle on Pidä ja tavoitehinta 3,30 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös