Markkinakommentit

Eikö EKP:n piristysruiske pure? Markkinat ovat ”haluttomia ja innottomia”

Hyvätkään uutiset eivät nyt riitä luomaan positiivista nostetta osakemarkkinoille.

Hyvätkään uutiset eivät nyt riitä luomaan positiivista nostetta osakemarkkinoille.

”EKP:n likviditeettiruiskeesta ei ole kuukauttakaan ja markkinat ovat jälleen hieman haluttoman ja innottoman tuntuiset”, toteaa Taalerin markkina-analyytikko Jouni Saario.

Saarion mukaan korkosijoitukset ovat pärjänneet EKP:n jälkeen hyvin ja osakkeet huonosti. ”Poimintana pankkiosakkeet, jotka ovat laskeneet noin 10 % siitä, kun markkinat lähes yksimielisesti tulkitsivat EKP:n paketin olevan pankeille suotuisa.”

Saarion mukaan mausteensa soppaan on toki tuonut öljyn laskenut hinta, mutta Taaleri on edelleen sitä mieltä, että siitä ei löydy koko selitystä heikkoon riskimomenttiin. ”On öljy edelleen paljon korkeammalla kuin helmikuun pohjissa”, Saario muistuttaa.

Talouden makroindikaattorit ovat olleet euroalueella vaisuja.

Saarion mukaan euroalueella palvelusektorin PMI:t jäivät konsensuksesta hieman. ”Saksan edellispäivänä julkaistut vaisut tehdastilaukset saivat siis jatkoa heikentämään euroalueen sentimenttiä. Euroalueen eilinen vähittäismyyntilukujen ”positiivinen yllätys” voidaan mielestämme laittaa erittäin heikkojen vertailulukujen piikkiin.”

IMF:n Lagarde ei yleistä markkinatunnelmaa paljoa auttanut kommentoimalla maailmantalouden näkymiä ja Kreikan sekoilua varsin synkeään sävyyn, Saario harmittelee.

”Edelleen tuntuu siltä, että hyvät uutiset riittävät tällä hetkellä ehkä juuri laskun katkaisemiseen, mutta nousuun tarvittaisiin jo jotain merkittävämpää. Batter up: Q1 tuloskausi!”

Kommentoi
Ylös
>