Markkinakommentit

Markkinat jännittävät – mitä keskuspankki tekee torstaina?

Sijoittajat seuraavat tarkasti torstaina Frankfurtissa pidettävää EKP:n kokousta ja Draghin puhetta.

Sekä Euroopassa ja USA:ssa talouskehitys ei ole alkuvuodesta alkanut aivan toivotulla tavalla, toteaa Inderes.

Inderesin mukaan kummankin talouden osalta kasvuennusteita on jouduttu viilaamaan hieman alaspäin siitäkin huolimatta, että EKP on siirtynyt yhä vahvemmin elvyttävälle linjalle ja Federal Reserve on siirtänyt koronnosto-odotuksia reilusti joulukuuhun verrattuna.

Mitä EKP tekee jatkossa?

Inderesin mukaan tulevassa kokouksessa huomio kiinnittyy jälleen keskuspankin viestintään. ”Liuta viime kokouksen elvytyspäätöksiä oli vahva työnäyte keskuspankilta, joka nyt halunnee nähdä rahapolitiikkansa vaikutuksia ennen uusia toimia. ”

Analyysitalon mukaan EKP:n johto vihjasi viime kokouksen jälkeen, että uusia toimia ei olisi aivan heti odotettavissa. ”Viestintä kuitenkin muuttui sittemmin, ja uudetkin elvytystoimet ovat jälleen olleet osana EKP:n puheiden sisältöä. Keskuspankki kuitenkin halunnee säästää vielä ruutia tulevaisuuden varalle.”

Vaikka keskuspankki ei ryhdy vielä uusiin toimenpiteisiin, Draghin edelliskokousta varovaisemmat kommentit nostavat todennäköisesti markkinaodotuksia uudesta koronlaskusta ja tuovat euroon heikentymispainetta, arvioi puolestaan Nordea aamukatsauksessaan.

Vaikka keskuspankki ei ryhdy vielä uusiin toimenpiteisiin, Draghin edelliskokousta varovaisemmat kommentit nostavat Nordean mukaan todennäköisesti markkinaodotuksia uudesta koronlaskusta ja tuovat euroon heikentymispainetta.

”Koska euroalueen inflaatio mataa ja inflaatio-odotukset ovat pudonneet edelleen, odotamme, että EKP joutuu leikkaamaan talletuskorkoa vielä tänä vuonna ja laajentamaan osto-ohjelman kestoa vuoden 2017 maaliskuusta eteenpäin”, pankki toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös