Oma talous

Oman talouden hallintaan kehitetty Penno.fi-työkalu

Takuu-Säätiö on kehittänyt yhteistyössä eri järjestöjen kanssa ilmaisen penno.fi-työkalun oman talouden hallintaan.

Takuu-Säätiön mukaan maksuhäiriöisten yksityishenkilöiden määrä on ennätyslukemissa. Lisäksi on vielä suuri joukko talousongelmissa olevia ihmisiä, jotka eivät vielä ole menettäneet luottotietojaan.

”Velkaongelmien syyt ovat moninaiset, mutta yhtenä olennaisena tekijänä ovat taloudenhallinnan ongelmat. Ongelmien korjaamisesta pitäisi siirtyä vahvemmin ennaltaehkäisyyn”, Takuu-Säätiö kertoo.

Takuu-Säätiö on kehittänyt yhteistyössä eri järjestöjen kanssa ilmaisen penno.fi-työkalun oman talouden hallintaan.

Työkalu tarjoaa ratkaisun itsepärjäämisen ja puheeksi ottamisen ongelmaan. Pennoon kirjataan tulot ja menot, jonka jälkeen sovellus auttaa hahmottamaan rahankäyttöä paremmin. Se on verkossa toimiva ilmainen palvelu, joka kertoo, mistä rahat tulevat ja minne ne menevät. Pennon avulla on helppo hahmottaa lompakon sisältöä, säästää seuraavaan kohteeseen tai purkaa solmuun mennyt talous takaisin plussalle.

”Toivon, että Penno madaltaisi kynnystä ottaa raha-asiat luontevasti puheeksi niin omassa lähipiirissä kuin myös ammattilaisen ja asiakkaan välisissä kohtaamisissa. Pennoa suunniteltaessa halusimme kuitenkin välttää ongelmakeskeisyyttä. Penno on tarkoitettu meille jokaiselle, joka haluaa seurata rahankäyttöään omassa arjessaan”, kertoo kehittämispäällikkö Minna Markkanen Takuu-Säätiöstä.

Nyt julkaistu Pennon ensimmäinen versio on Takuu-Säätiön mukaan vasta pitkän kehityskaaren alku. Ideana on kehittää siitä yhdessä käyttäjien kanssa taloudenhallinnan valmentaja, joka vastaa aidosti heidän tarpeisiinsa.

”Halusimme lähteä kokeilemaan kansalaisjärjestölähtöisesti fintech-ideaa. Toivon, että Pennon kehittämiseen osallistuu erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Pennoa kehitetään käyttäjäpalautteiden perusteella seuraavan kerran loppuvuodesta.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös