Indikaattorit

Suomen Pankki: Rakentaminen elpyy vihdoin

Rakentamisessa on nähty selvää piristymistä viime vuoden puolivälistä lähtien, kun uudisrakentaminen kääntyi kasvuun usean heikon vuoden jälkeen.

Suomen Pankki toteaa talouskatsauksessaan, että erityisesti talonrakennusta edeltävä maanrakentaminen lähti voimakkaaseen kasvuun jo viime vuoden puolella, mikä viittaa kasvun jatkumiseen myös kuluvana vuonna.

Lisäksi loppuvuoden 2015 aikana asuntorakentamiseen, erityisesti kerrostaloille, myönnetty rakennuslupien suuri kuutiomäärä näkyy nyt rakennushankkeiden aloituksina. Rakennuslupia myönnettiin marras-tammikuussa 14,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kasvua kertyi myös julkisista palvelurakennuksista, liike- ja toimistorakennuksista sekä teollisuus- ja varastorakennuksista.

Uudisrakentamisen kokonaistuotannon volyymi kasvoi marras–tammikuussa 2,7 prosenttia vuoden takaisesta ja asuntorakentamisen volyymi 3,8 prosenttia.

Samaan aikaan kaikkia rakennushankkeita aloitettiin tilavuudella mitattuna 27,6 prosenttia ja asuinrakennushankkeita peräti 57,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Rakentaminen-volyymi-042016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös