Sijoitusideat

Tässä FIM:n viisi kotimaista osakesuosikkia – suhdannekello suosii defensiivisiä yhtiöitä

Sijoituspalvelutalo FIM listasi Helsingin pörssin suurimmista ja likvideimmistä yhtiöistä viisi suosikk

Sijoituspalvelutalo FIM listasi Helsingin pörssin suurimmista ja likvideimmistä yhtiöistä viisi suosikkia.

FIM:n mukaan globaalin talouskasvun osalta näkymä on paitsi epävarma, myös epäselvä. ”Alkuvuotta leimannut paniikinomainen tilanne on vaihtunut epävarmuudeksi”, FIM arvioi aamukatsauksessaan.

Sijoituspalvelutalo painottaa edelleen vakaampia defensiivisiä yhtiöitä, joihin mahdollinen suhdannetilanteen heikkeneminen ei iske samalla voimalla kuin syklisiin yhtiöihin.

Lisäksi sijoituspalvelutalo painottaa valinnoissa yhtiöiden laatutekijöitä.

FIM:n Helsingin pörssin osakesuosikit ovat tässä:

Neste

Neste on FIM:n mukaan houkuttelevasti hinnoiteltu. ”Arvostuksessa suhteellinen EV/EBIT-arvostus (nykyinen osakkeen ja markkinoiden välinen EV/EBITarvostuskertoimien välinen suhde historiallisesti keskimääräiseen EV/EBIT-suhteeseen) antoi pisteitä.”

Lisäksi FIM arvostaa Nesteen vahvaa kilpailuasemaa sekä kuluttajavetoisesta lopputuotekysyntää

Nokia

Nokia on uusi valinta FIM:n TOP-5 osakkeeksi. Arvostuksessa sekä absoluuttinen (eli EV/EBIT suhteessa muiden yhtiöiden EV/EBIT-arvostuksiin) että suhteellinen (nykyinen osakkeen ja markkinoiden välinen EV/EBIT-arvostuskertoimien välinen suhde historiallisesti keskimääräiseen EV/EBIT-suhteeseen) tekevät Nokiasta nyt houkuttelevan sijoituskohteen.

Lisäksi FIM näkee Nokiassa hyvää kasvupotentiaalia, mutta pyyhkeitä tuli odotettua heikommasta ensimmäisen kvartaalin tulosohjeistuksesta. Myös olemattomasta kuluttajamyynnistä tuli miinuspisteitä, sillä verkkobusiness on B2B eli operaattoreiden verkkoinvestoinnit ovat suhdannevaihteluille alttiita.

Raisio

Raisio nousi TOP-5:een perustuen suhdannekellon asentoon, joka suosii nyt Raision kaltaisia defensiivisiä osakkeita. Myös hyvä tuotto/riski suhde sekä kuluttajavetoinen loppukysyntä (vähemmän altis heikolle taloussuhdanteelle kuin B2B-liiketoiminta) toi pisteitä.

Telia

Telia on uusi FIMin TOP-5-listalla. Raision tavoin Teliakin on defensiivinen osake, joka sopii nykyiseen suhdannekelloon. Lisäksi Telia sai pisteitä hyvästä tuotto/riskisuhteesta, hyvästä kilpailuasemasta sekä kuluttajavetoisesta lopputuotekysynnästä.

Miinuspisteitä tuli analyytikkosuosituksista, sillä Telian suositusmuutokset ovat olleet negatiivisia ja positiivisia suosituksia on vähän.

Uponor

Uponor jatkaa FIM TOP-5 osakkeena. Uponor on FIM.n mukaan arvostukseltaan edullinen, sillä sen nykyinen EV/EBIT-kerroin suhteessa markkinoiden keskimääräisen tasoon on alle historiallisen keskiarvon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös