Sijoitusideat

Sijoittaja, seuraa kehittyviä markkinoita

Kehittyvät markkinat tarjoavat houkuttelevia mahdollisuuksia sekä osake- että korkosijoittajalle.

LähiTapiolan ekonomisti Timo Vesala kehottaa sijoittajia seuraamaan kehittyviä markkinoita. ”Jos todella on niin, että kehittyvillä markkinoilla pahin on jo takanapäin, niin näiden maiden omaisuuserät voivat olla hyvin kiinnostavia”, Vesala toteaa Sijoitustalous-artikkelissa.

Vesalan mukaan markkinahinnoittelu on kehittyvillä markkinoilla edullisempi kuin teollisuusmaissa, koska näillä markkinoilla on hyvin vaikeita vuosia takana.

Ålandsbanken on kehittyvien markkinoiden arvioissaan varoivaisempi. Pankin mukaan Kiina on kysymysmerkki. Arvostustasot ovat toki historiallisesti alhaisia, mutta velkaongelmat ja poliittiset riskit varjostavat markkinaa, pankki toteaa toukokuun markkinanäkemyksessään.

Kehittyvien markkinoiden osakemarkkinat ovat kokonaisuudessaan olleet varsin mollivoittoiset viime vuosina. Kiinan kasvun hidastuminen ja öljyn halventuminen on painanut kehittyviä markkinoita. Esimerkiksi MSCI Emerging Markets -indeksi on laskenut vuoden 2006 tasolle.

kehittyvät-markkinat-052016

Kehittyvät markkinat tarjoavat houkuttelevia mahdollisuuksia myös korkosijoittajille, sillä esimerkiksi Euroopassa nollakorkoympäristö jatkuu vielä pitkään, arvioi puolestaan LähiTapiolan korkosijoituspäällikkö Peter Castrén.

Castrénin mukaansa ainakin lyhyet korot säilyvät hyvin alhaisilla tasoilla vähintäänkin vuoden tai kahden vuoden ajanjaksolla. ”Pitkissä koroissa voi tapahtua heiluntaa, mutta luultavasti myös ne säilyvät alhaalla Euroopassa.”

”Yrityslainoista on mahdollista saada tällä hetkellä noin 1-1,5 prosentin tuottoa. Huomattavasti korkeampaa, noin 5-6 prosentin tuottoa on mahdollista saada riskipitoisemmista sijoituskohteista kehittyviltä markkinoilta ja high yield -sijoituksista. Tilisijoituksista ei sen sijaan saa tuottoa. ”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös