Osakeanalyysit

Handelsbanken laski Nokian suositusta ja tavoitehintaa

Nokialla on edessään lyhyen aikavälin näkymään jarrutus.

Handelsbankenin mukaan tällä hetkellä radioliityntäverkkojen alalla on käynnissä vain vähän suuria suuren luokan diilejä, mikä heikentää Nokian ja kilpakumppanien volyymeja. ”Tämä ei ehkä ole vielä materialisoitunut tuloksissa, mutta Nokian pehmeä ohjeistus koko vuodelle antaa ymmärtää, että edessä on vaikeampia aikoja”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Pankin mukaan Nokian ohjeistuksesta näkee, että siinä varaudutaan jopa vaikeampiin olosuhteisiin ja hintaeroosioon, ja se luo varjoa Q1-raportin positiivisten osioiden, kuten vahvan bruttomarginaalin ylle.

Nokia kuitenkin kasvatti kustannussynergiatavoitettaan yli 900 miljoonaan euroon vuodelle 2018. ”Arvioimme säästöjen yltävän tänä vuonna 250 miljoonaan, ensi vuonna 600 miljoonaan ja vuonna 2018 tavoiteltuun 900 miljoonaan.”

Networksin ohjeistus tälle vuodelle oli pankin mukaan heikko, ei-IFRS-marginaalin odotus vaatimaton, joten odotettavissa on aiempaa heikompia osakekohtaisia tuottoja tälle vuodelle. Kuluvasta vuodesta tulee Nokialle siirtymävuosi, Handelsbanken arvioi.

Pankki pitää kuitenkin Nokiaa edelleen mielenkiintoisempana kohteena kuin Ericssonia, erityisesti sen paremman kasvuprofiilin ja tehokkaamman organisaation ansiosta.

”Osakkeella on hyvä pitkän ajan potentiaali, mutta lyhyemmällä aikavälillä (12 kk) emme näe sillä suurta nousuvaraa. Siksi laskimmekin suositusta ja tavoitehintaa.”

Handelsbanken laski Nokian suosituksen tasolta Osta tasolle Lisää. Tavoitehinta laski reippaasti aiemmasta 6,3 eurosta 5,3 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös