Markkinakommentit

Suursijoittaja Carl Icahn uskoo pörssin romahtavan

Kuva: tua ulamac

Kuva: tua ulamac

Yhdysvaltalainen pääomasijoittaja ja miljardööri Carl Celian Icahn puhui CNBC:n airwawes haastattelussa siitä kuinka Amerikan pörssimarkkinat tulevat romahtamaan, jos Amerikan keskuspankki ei muuta rahapolitiikkansa suuntaa löysemmäksi.

SEC:n Icahn Enterprise positioiden perusteella mies myös laittaa rahansa sinne mistä hän puhuu.  SEC julkisti, että heidän netto lyhyeksi myynti positio on tällä hetkellä 149 prosenttia.

Tämä tarkoittaa sitä, että hänen lyhyeksi myynti positio eli osakkeet, jotka hän on lainannut eikä ostanut ovat 149 prosenttia enemmän kuin hänen pitkän tähtäimen positionsa. Icahn uskoo tekevänsä rahaa kun markkinat romahtavat ja hänen lainaamiensa osakkeiden arvo laskee ja näin  hän tekisi voittoa alkuperäisen hinnan ja laskun erotuksen verran.

Huhtikuussa Icahn puhui siitä kuinka pörssikurssit ovat keinotekoisesti nousseet  Amerikan keskuspankin matalan korkopolitiikan takia ja todellisuudessa osakkeiden hintojen ei tulisi olla näin korkealla. Myös Icahn Entreprisen toimitusjohtaja Keith Cozza otti kantaa asiaan toteamalla, että on sijoittajien tulisi olla enemmän huolissaan kurssien laskusta kuin mahdollisesta noususta.

Vielä Icahn lyhyeksi myynti positiot eivät ole tuottaneet. Kuuluisan sijoittajan kolmen kuukauden tuotto on ollut -12,8 prosenttia, mutta hän uskoo, että pitkässä juoksussa hän tulee olemaan vielä oikeassa.

Lähde: Fortune

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös