Yritysuutiset

Joukkorahoitus tulee pankkiin – Danske Bank ja Invesdor yhdistävät voimansa

Danske Bank on solminut Invesdorin kanssa sopimuksen pk-yrityksille tarjottavasta joukkorahoituspalvelusta.

Danske Bank tarjoaa ensimmäisenä Suomessa toimivana pankkina yritysasiakkailleen tukea joukkorahoituksen hyödyntämiseen, pankki kertoo tiedotteessaan.

Euroopan laajuisesti joukkorahoituspalveluita tarjoavan Invesdorin kanssa solmittu Suomen markkinaa koskeva yhteistyösopimus mahdollistaa alku- ja kasvuvaiheen pk-yrityksille aiempaa paremman tilaisuuden tarkastella myös joukkorahoituksen mahdollisuuksia yhtenä vaihtoehtonaan oman pääoman ehtoisen rahoituksen hankinnassa.

Uusi palvelu on tarjolla Danske Bankin asiakkaille ja ensimmäiset hankkeet ovat jo arvioitavina.

Pankit eivät tähän mennessä ole olleet aktiivisia markkinalla.

”Pienten, aloittavien yritysten rahoittaminen on niin meille kuin muillekin pankeille haastavaa. Eräs kynnyskysymyksistä on yritysten oman pääoman riittävyys suhteessa suunniteltuihin hankkeisiin. Yhteistyössä Invesdorin kanssa tarjoamme nyt yrityksille tilaisuuden tutustua myös joukkorahoituksen tarjoamiin mahdollisuuksiin oman pääoman kasvattamiseksi ja tätä kautta parantaa velkarahoituksen saatavuuden edellytyksiä myöhemmin”, kertoo Danske Bankin yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Leena Vainiomäki.

Yritysten joukkorahoitus, crowdfunding, on kasvanut merkittävästi viimeisen neljän vuoden aikana sekä Suomessa, Euroopassa että erityisesti Yhdysvalloissa. Keskeisiä syitä tähän ovat olleet pienten ja toimintansa alkuvaiheessa olevien yritysten haasteet rahoituksen järjestämisessä sekä joukkorahoitusta tarjoavien yritysten määrän vauhdikas kasvu.

Suomessa vuonna 2015 joukkorahoituksen avulla kerättiin lähes 85 miljoonaa euroa erilaisiin hankkeisiin, noin 30 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin. Erityisesti osakepohjaisen joukkorahoituksen kasvuvauhti on kova.

”Osakepohjainen joukkorahoitus kasvaa Euroopassa huimaa vauhtia pk-yritysten rahoituskanavana. Esimerkiksi Englannissa joukkorahoitus on alkuvaiheen yrityksiin sijoitetulla pääomalla mitattuna jo samassa sarjassa pääomasijoittajien kanssa, kun taas Norjassa ja Tanskassa ala on vasta lähdössä kasvuun”, sanoo Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös