Asunnot ja kiinteistöt

Liian ruusuinen kuva kysynnästä mökkikaupan jarruna

mökkikauppa-mökki-rakennus-052016
Laadukkaat kakkoskodit kiinnostavat yhä enemmän, mutta kuivanmaan mökki kaukana yhteyksistä ei kiinnosta juuri ketään.

”Hyvä on entistäkin parempi ja kiinnostavampi – heikompikuntoinen taas yhä vaikeampi myytävä, kysyntää kun ei oikein ole”, arvioi Sp-Koti-yrittäjä ja kiinteistövälittäjä Hannu Hietala Säästöpankkiryhmän artikkelissa.

Hietalan mukaan hyvin varustelluista kakkoskodeista löytyvät kaikki varsinaisen ykköskodin mukavuudet – mukaan lukien ja varsinkin – toimivat etätyöyhteydet.

Mökkikauppa on paikka paikoin Suomessa hiljentynyt. Hietalan mukaan monet ovat siksi siirtäneet mökkejään myynnin sijaan vuokralle, pääosin hyvällä menestyksellä. Siksi merkittävää hintapudotusta ei ole nähty.

”Suomi on pitkä maa, jossa mökkikauppakin käy hieman eri tahtiin. Maan arvo vaihtelee, esimerkiksi etelämpänä ja vesistöjen lähellä maan hinta nousee. Kun mökit siirtyvät nuoremmille sukupolville, välttämättä kysyntää ei löydy enää joka puolelle. Kuivanmaan mökin myyminen kaukana yhteyksistä voi olla vaikeaa, vaikka mukavuudet löytyisivätkin. Tosin metsästys ja virkistyskalastus tuovat erämaamökeillekin kysyntää.”

Hietalan mukaan mökkikaupan esteenä on usein omistajien liian optimistinen kuva kysynnästä ja erityisesti myyntihinnasta.

”Välittäjille tietyt mökit voivat olla aika työläitä hoidettavia ihan ajan käytönkin kannalta: voi viedä rutkastikin aikaa käydä sitä esittelemässä kuivanmaan mökkiä hankalien yhteyksien päässä. Siksi monet välittäjät haluavat myydä vain niitä mökkejä, joita he tietävät ostajien haluavan. Mökeissä, niin kuin asuntokaupassakin, joskus hinnat ja kysyntä vaihtelevat voimakkaasti.

Hietalan mukaan paikoissa, jossa mökkikauppa on ollut tahmeampaa, vuokraaminen on osoittautunut omistajilleen kannattavaksi vaihtoehdoksi. Moni käyttäjä haluaa ostamisen sijaan vuokrata mökin lomalleen esimerkiksi laskettelukeskuksissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös