Sijoitusideat

Handelsbanken suosii näitä pohjoismaisia kuluttajasektorin osakkeita

Kuluttajasektori on pitänyt hyvin pintansa alkuvuonna ja pankki uskoo sen kehittyvän suotuisasti myös jatkossa.

Kuluttajasektorin osakkeet ovat perinteisesti mielletty defensiivisiksi osakkeiksi, joiden kurssit eivät reagoi laskusuhdanteisiin yhtä rajusti kuin esimerkiksi syklisten investointihyödykkeitä valmistavien yritysten osakkeet.

”Mikäli volatiliteetti kasvaa menneiden vuosien tavoin kesän ja syksyn aikana, kannattaa osakesalkkua tasapainottaa myös defensiivisillä osakkeilla”, Handelsbanken toteaa tuoreimmassa Sijoitushorisontti-katsauksessaan.

Pankki suosittelee pohjoismaista seuraavia defensiivisiä kuluttajasektorin osakkeita.

Oriola-KD

Farmaseuttisten tuotteiden vähittäis- ja tukkujakeluun keskittyneellä Oriola-KD:llä on vahva kassavirta ja se tarjoaa tasaista kasvua. Yhtiö on mukana vahvasti defensiivisessä bisneksessä, mikä tarjoaa varovaiselle sijoittajalle hyvän sijoitusvaihtoehdon, Handelsbanken toteaa.

Yhtiön viimeisen 12 kuukauden tuloksella laskettu p/e-kerroin on 15,6 ja taseperusteinen p/b-kerroin 4,12.

Novo Nordisk

Yhtiö on Kööpenhaminaan listattu diabeteksen hoidon markkinajohtaja, jonka odotettu kasvu perustuu lupaaviin lihavuuslääkkeisiin. ”Terveydenhuolto toimialana on defensiivistä, mutta lääkkeiden kehitystyön onnistumiseen liittyy epävarmuutta, joten Novo Nordiskia voi suositella hieman enemmän riskiä sietävälle sijoittajalle.”

Yhtiön viimeisen 12 kuukauden tuloksella laskettu p/e-kerroin on 27,1 ja taseperusteinen p/b-kerroin peräti 25,4.

Zalando

Zalando on Euroopan markkinajohtaja vaatteiden ja asusteiden verkkokaupassa. Handelsbankenin mukaan Saksassa listatun yhtiön kasvu perustuu kulutuksen kasvulle, mutta ennen kaikkea ostokäyttäytymisen muutokselle kivijalkakaupoista verkkoon.

”Zalandon myynnin odotetaan kasvavan lähivuosina 25-30 %. Kasvuodotuksista johtuen Zalando on hyvä vaihtoehto reippaampaa kurssivaihtelua.”

Yhtiön viimeisen 12 kuukauden tuloksella laskettu p/e-kerroin on 68 ja taseperusteinen p/b-kerroin 5,2.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös