Osakeanalyysit

OP: Markkinat eivät hinnoittele Nokian säästöpotentiaalia

Pankki antaa Nokian osakkeelle Osta-suosituksen. Yhtiö on nyt selvästi analyytikoiden suosiossa.

Nokian kuluvan vuoden näkymien kannalta keskeinen tekijä on Alcatel-Lucentin haltuunoton eteneminen ja sen vaikutukset kustannusrakenteeseen, toteaa OP Yrityspankki uusimmassa OP:n parhaat Ostoideat -katsauksessaan.

Nokian tavoitteena on yli 900 miljoonan euronsynergiasäästöt vuoden 2018 aikana.

”Säästöt eivät vielä vaikuta merkittävästi H1:lla ja Q1:llä nähty tulosparannus syntyi toiminnan tehostamisesta. Oletamme säästöjen vaikutuksen näkyvän jo jossain määrin H2:lla”, OP toteaa.

Näkyvyys kuluvan vuoden kannattavuuskehitykseen on kuitenkin OP:n mukaan huono johtuen säästöjen vaikutusten ajoittumisesta. ”Langattoman verkon liiketoiminnan osuus Nokian liiketoiminnasta on suuri ja mobiiliverkkomarkkinoiden investointien hidastuminen on voimakasta ja kiinteiden verkkojen maltillinen kasvu ei täysin kompensoi tätä laskua jolloin myös kuluvan vuoden liikevaihtoon kohdistuu paineita.”

OP:n mielestä Nokialla on merkittävä säästöpotentiaali ilmoitettujen säästöjen lisäksi ja kurssi ei hinnoittele lainkaan tätä potentiaalia. OP antaa Nokialle Osta-suosituksen ja 6,3 euron tavoitehinnan.

Tällä viikolla yhtiö kertoikin uusista säästötoimista Suomessa. Nokia vähentää 1 032 työpaikkaa Suomessa ja neuvottelut koskivat Nokian kaikkia liiketoimintayksiköitä, tukitoimintoja ja toimipaikkoja pois lukien Nokia Technologies.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan Nokiaa seuraavista 31 analyytikoista peräti 10 antaa Osta-suosituksen, ja 12 analyytikkoa antaa Lisää-suosituksen. Mediaanitavoitehinta on 6,1 euroa osakkeelta, mikä tarkoittaa yli 30 prosentin nousupotentiaalia viime perjantain 4,65 euron kurssinoteeraukseen verrattuna.

Nokia-osakekurssi-22052016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös