Yritysuutiset

Technopolis rynnii Ruotsin kiinteistömarkkinoille jättimäisellä kiinteistökaupalla

Kiinteistöyhtiö Technopolis laajenee Ruotsin markkinoille ostamalla Göteborgista kampuksen.

Technopolis Gårda -kampus on kooltaan 34 300 neliöitä, ja kauppahinta on noin 126,6 miljoonaa euroa.

”Olemme jo pitkään etsineet sopivaa kohdetta Ruotsista, ja nyt kärsivällisyytemme palkittiin. Meillä on selkeä kasvustrategia, ja noudatamme tarkkoja kriteerejä yritysostoissamme. Gårdan kampus Göteborgissa on hieno lisä Technopoliksen jo olemassa olevaan 20 kampuksen verkostoon,” kertoo Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang.

Kampus sijaitsee kasvukeskuksessa

Silverang sanoo, että kauppa avaa yritykselle uusia mahdollisuuksia Ruotsin markkinoilla. ”Olemme vieneet Technopoliksen asiakaslähtöisen tila- ja palvelukonseptin Suomen lisäksi onnistuneesti jo neljään maahan. Nyt meillä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus testata konseptimme toimivuutta Ruotsin kehittyneillä markkinoilla. Uskon, että tulemme menestymään myös siellä.”

Ostettu kampus sijaitsee Gårdan kaupunginosassa, Göteborgin ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä. Alue on kaupungin nopeimmin kasvava toimistokeskittymä, jossa vapaana olevien toimitilojen osuus on alle neljä prosenttia.

Göteborg on vahvassa kasvussa oleva Helsingin kokoinen kaupunki.

Technopolikselle on tärkeää olla lähellä asiakasta, ja yritys aloittaakin rekrytoinnin Ruotsissa välittömästi. Kampuksen asiakkaita ovat Telia, Fujitsu sekä GoExcellent.

Technopolis hakee kasvua

”Jatkamme laajentumista sekä Ruotsissa että muilla kohdemarkkinoillamme Pohjoismaissa ja Baltiassa, mikäli investointikriteereihimme sopivia kohteita löytyy. Tämä hankinta tukee yrityksen vuosien 2015–2020 strategista 10 %:n vuotuista liikevaihdon kasvutavoitetta,” kertoo Technopoliksen sijoituksista vastaava Otso Halsti.

Technopoliksella on selkeä strategia kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta.

”Kasvustrategiamme toteutus on ollut hieman haastavaa, sillä transaktiomarkkinat ovat yhä ylikuumentuneet, eikä merkkejä rauhoittumisesta näy. Euroopassa korkojen odotetaan pysyvän matalina, mikä tarkoittaa, että suuri määrä pääomaa etsii tuottoa kiinteistöistä,” Silverang kertoi yhtiön aiemmassa tiedotteessaan tässä kuussa.

Technopolis on tällä hetkellä analyytikoiden suosikki. Seitsemästä yhtiötä seuraavasta analyytikosta kuusi antaa joko Osta- tai Lisää -suosituksen. Vain yksi analyytikko kehottaa vähentämään Technopoliksen osakkeita.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös