Sijoitusideat

Rakennussektorin pörssiyhtiöissä hyvät kasvunäkymät – analyysitalolla kaksi suosikkia

Kasvukeskuksiin painottuva asuntotuotanto suosii kahta Helsingin pörssin yhtiötä.

Rakentamisen odotetaan toimivan kuluvana vuonna yhtenä Suomen talouden vetureista ja kasvavan noin 3-4 prosenttia eli selvästi muuta taloutta nopeammin, toteaa Inderesin analyytikko Petri Aho artikkelissaan.

Ahon mukana rakentamisen kasvua ajaa yksityisen kulutuksen ja ostovoiman kasvu, vahvat asuntorakentamisen peruskysyntätekijät, useat suuret toimitila-, teollisuus- ja julkisen sektorin rakennushankkeet sekä edelleen lisääntyvä korjausrakentamisen tarve.

”Viime vuonna 4 % supistuneen talojen uudisrakentamisen määrän odotetaan Rakennusteollisuuden ennusteen mukaan kääntyvän tänä vuonna 6 %:n kasvuun, korjausrakentamisen määrän kasvavan 2,5 % (2015: 3,0 %) ja infrarakentamisen määrän 1 %:n”, Aho toteaa.

Näkymät ovat vaisuimmat omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen rakentamisessa. Ahon mukaan niiden osuus rakentamisesta on painunut ennätyksellisen matalaksi eikä merkittävää kasvua ole näköpiirissä. Myös toimitila-rakentamisessa toimistojen ja varastotilojen kysyntä on vaisua.

Inderes ennustaa seurannassaan oleville rakennussektorin yhtiöille laaja-alaista ja tuloskasvua kuluvalle vuodelle. ”Kaikki seuraamistamme yhtiöstä hyötyvät Suomen rakennusmarkkinoiden vahvoista kasvunäkymistä ja kasvattavat tulostaan Suomen liiketoiminnoissa”, Aho toteaa.

Inderes arvioi, että ainoastaan Cramolla (Ruotsi) ja Uponorilla (USA) on sellaisia markkina-alueita, joiden euromääräinen tuloskasvu ylittää Suomen liiketoimintojen tuloskasvun kuluvana vuonna.

Analyysitalon rakennussektorin suosikkeja ovat voimakkaasti lähivuosina tuloskasvuaan kiihdyttävät SRV ja YIT. Ahon mukaan nämä yhtiöt hyötyvät kasvukeskuksiin painottuvasta asuntotuotannosta, rakenteilla olevien suurien rakennushankkeiden tarjoamasta näkyvyydestä ja Venäjän talouden elpymisestä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös