Sijoitusideat

Sijoituskonkari: Startup-sijoituksilla 20 prosentin vuosituotto

startup-yritys-062016
Innovestor-sijoituspalveluyrityksen hallituksen puheenjohtaja kertoo saaneensa 20 prosentin keskimääräisen vuosituoton listaamattomilla kasvuyrityksillä.

Startup-yritykset ovat erittäin riskisiä sijoituskohteita, mutta taloustieteen rautaisen logiikan mukaan niissä on myös mahdollista saada kovaa tuottoa.

Oleellista startup-sijoittamisessa on yksi asia: tehokas hajauttaminen.

”Vaikka yksittäisten listaamattomien kasvuyhtiöiden riski on hyvin korkea, hajauttamalla useaan kohteeseen, saa riskitason asemoitua kohtuulliselle tasolle. Hajautetun kasvuyhtiösalkun tuotto-odotus on noin kaksinkertainen perinteiseen pörssisalkkuun verrattuna, mikä tarkoittaa noin 15-20%”, toteaa Innovestor Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Parviainen.

”Voiton synnyttämä ilo ja tappiosta aiheutuva harmitus ei ole lineaarinen funktio”, Parviainen toteaa. ”Jos jätät väliin Supercellin kaltaisen menestystarinan, se saattaa harmittaa huomattavasti enemmän, kuin sijoitus ei-niin-onnistuneeseen hankkeeseen.”

Parviainen uskoo omien sijoituskokemustensa perusteella startup-sijoittamiseen. Hän kertoo tähän mennessä sijoittaneensa noin kymmeneen kasvuyhtiöön yhtiöön – kokonaisuutena hyvällä menestyksellä.

”Viisi kohdetta olen kirjannut alas henkilökohtaisesta taseestani (kyseiset yhtiöt ovat menneet nurin tai myyty nimelliseen hintaan); kahdesta kohteesta on tullut melkoisesti tappiota; kaksi kohdetta näyttää lupaavalta (molempien arvostustaso on tällä hetkellä 4-6 kertainen alkuperäiseen sijoitukseeni nähden); lisäksi kohdalleni on osunut yksi tähtisijoitus, jonka arvo on noussut noin 25 –kertaiseksi alkuperäiseen sijoitukseen nähden. Keskimääräiseksi salkun vuosituotoksi on muodostunut n. 20 %.”

Innovestor tarjoaa sijoittajille mahdollisuuksia listaamattomiin kasvuyrityksiin sijoittamiseen sekä rahoittaa kasvuyhtiöitä ja tarjoaa neuvontaa. Yhtiö on oman pääoman ehtoisen rahoitusratkaisujen tarjoaja Itämeren alueella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös