Yritysuutiset

Analyytikko paljastaa sijoitussalkkunsa sisällön

sijoitussalkku-072016

Analyysitalo Inderesin toimitusjohtaja ja analyytikko Mikael Rautanen ei voi harrastaa yhtiönsä sääntöjen mukaan treidausta. Omia osakkeita hänellä kuitenkin on.

Inderesin analyytikkojen kaupankäyntiä rajoittavat sen säännöt. Analyytikko ei esimerkiksi voi myydä ostamaansa osaketta 30 päivän sisällä sen ostosta. Vastaava koskee myyntejä.

Treidaaminen on siis kielletty.

”Joskus tuntuu, että olen töissä karkkikaupassa, mutta parhaiden tuotteiden maistaminen on kielletty”, Rautanen toteaa blogissaan. ”Omia sijoituksia analyytikoillamme on, mutta kaupankäyntiä rajoittavat tiukat säännöt. Onneksi pitkäjänteinen osakesijoittaminen sopii hyvin tämän työn oheen.”

Silti Inderes kannustaa analyytikkojaan omiin sijoituksiin.

”Olemme Inderesillä intohimoisia osakesijoittajia. Koko yritys on rakentunut alusta pitäen tämän intohimon ympärille. Siksi kannustamme analyytikoitamme myös omaan sijoitustoimintaan. Rekrytoidessa meitä kiinnostavat vain hakijat, jotka jo harrastavat osakesijoittamista. Yhtiöihin pureutuu astetta syvemmin, kun on myös itse mukana markkinoilla. Kollegoilta saa hyvää sparrausta, kun toimistolla yhdessä käydään läpi mitä kukakin on myynyt ja ostanut viimeksi”, Rautanen toteaa.

Inderesin analyytikot voivat siis omistaa osakkeita, kunhan vain noudattavat alan itsesääntelyyn pohjautuvia Inderesin ohjeita.

Rautanen omistaakin tukun kotimaisia pörssiyhtiöitä. Salkusta löytyvät tällä hetkellä Basware, Comptel, Fortum, Martela, Nixu, Restamax, Revenio, Siili, Taaleri, Talenom ja Verkkokauppa.com.

Omassa sijoitustoiminnassaan Rautanen pyrkii hyödyntämään mahdollisimman paljon ympärillä olevan analyytikkotiimin osaamista. ”Oma salkkuni on seuraillut myös mallisalkkuamme viime vuosina. Olen viimeksi ostanut Comptelia hintaan 1,65 sen jälkeen, kun karenssiaika kesäkuun laajan raportin julkaisun jälkeen päättyi. Olen viimeksi myynyt Baswarea hintaan 37,00 sen jälkeen, kun karenssiaika Q2-päivitysraportin julkaisun jälkeen päättyi.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös