Makrotalous

Dokumentti kiistellyn talousasiantuntijan uskomattomasta urasta puhuttaa somessa

SalkunRakentajan Facebook-sivuilla käydään vilkasta keskustelua taloustietäjä Martin Armstrongista kertovasta dokumentista. Armstrong tuli tunnetuksi käsittämättömän tarkoista talousennusteistaan sekä urastaan, josta ei dramaattisia käänteitä puuttunut.

Saksalaisen Marcus Vetterin dokumentti on ehdoton helmi kaikille talousasioista kiinnostuneille. Dokumentti itseoppineesta taloustieteilijästä, Martin Armstrongista, on harvinaisen mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kuvaus miehen omintakaisista ajatuksista ja erikoisesta urasta.

Armstrong on ristiriitainen mutta mielenkiintoinen hahmo. Hän rakensi ennustemallin, joka pystyi uskomattoman tarkasti ennustamaan talouskriisejä – niin tarkasti että Yhdysvaltojen viranomaiset kiinnostuivat Armstrongin mallista.

Armstrongin näkemykset makrotaloudesta ovat hurjia ja epätavanomaisia.

Taloustietäjän mukaan valtiot pelaavat vaarallista pyramidihuijausta valtionvelalla. Toisen maailmansodan jälkeen Romaniaa lukuun ottamatta kaikki maat ovat jatkuvasti kasvattaneet velkaansa. Toisin kuin yritykset tai kotitaloudet, valtiot eivät halua maksaa velkojaan takaisin.

Mutta kun maat ottavat enemmän velkaa kuin mitä voivat verotuloilla kattaa, alkavat ongelmat kasaantua. Armstrongin mukaan nykyinen velanotto johtaa romahdukseen. Ensin kaatuu Eurooppa ja euro-valuutta, sitten Japani ja lopulta myös turvavaluutta dollari.

Lue lisää ja osallistu keskusteluun tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös