Yritysuutiset

Analyysitalo Inderesin suosikkiosake jatkaa vahvaa kasvua

Comptelin toisen kvartaalin liikevaihto kasvoi 16,4 prosenttia 25,3 miljoonaan euroon.

Teknologiayhtiön molemmat liiketoimintayksiköt olivat hyvässä vedossa, arvioi Inderes Nordnetin aamukatsaukssa. ”Service Orchestration -yksikkö kasvoi 22 %, sillä oli tiedossa, että joitain tilauksia oli siirtynyt Q1:ltä Q2:n puolelle. Intelligent Data -yksikkö kasvoi 9 %, joten tämänkin yksikön viime vuonna käynnistynyt kasvukäänne jatkuu”, Inderes toteaa.

Liikevoitto oli toisella kvartaalilla ennakkotietojen mukaisesti vahva 3,0 miljoonaa euroa ja 11,7 prosenttia liikevaihdosta. Kannattavuus oli Inderesin odotusten mukainen.

Myös Comptelin tilauskanta oli toisen kvartaalin lopussa kohtalaisella 64,2 miljoonan euron tasolla, missä kasvua 9,3 prosenttia. ”Yhtiö sai neljänneksen aikana 13 merkittävää tilausta, kun edellisvuonna niitä oli yhdeksän”, Inderes toteaa.

FWD-tuotteen osalta yhtiö sanoi neuvottelevansa tuotteen käyttöönotosta useiden asiakkaiden kanssa. Inderesin mukaan tämä luo mahdollisuuden hyvälle kasvulle tulevina vuosina.

Yhtiö toisti ennakkotiedoissa antamansa ohjeistuksen, jonka mukaan liikevaihdon kasvu jatkuu ja liikevoitto on 9-14 % liikevaihdosta vuonna 2016. Inderes uskoo yhtiön tarkentavan ohjeistusta myöhemmin kohti haarukan ylälaitaa.

Inderesin tavoitehinta Comptelin osakkeelle on 2,4 euroa ja suositus on Osta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös