Rahastotietoa

Pääoma palasi kotimaisiin sijoitusrahastoihin – korkorahastot suosiossa

Pitkästä aikaa kaikkien rahastoluokkien nettomerkinnät jäivät positiivisiksi, kertoo Finanssialan Keskusliitto.

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin heinäkuun aikana nettomääräisesti 534 miljoonaa euroa, kertoo Finanssialan Keskusliitto.

Yhteenlaskettu rahastopääoma nousi kaikkien aikojen toiseksi korkeimmalle tasolleen, 100,2 miljardiin euroon.

Korkorahastot ja Pohjois-Amerikka suosiossa

Eniten uutta pääomaa keräsivät pitkän koron rahastot, joihin sijoitettiin 332 miljoonaa euroa. Yhdistelmärahastoihin sijoitettiin 110 miljoonaa euroa, lyhyen koron rahastoihin 59 miljoonaa euroa, vaihtoehtoisiin rahastoihin 20 miljoonaa euroa ja osakerahastoihin 13 miljoonaa euroa.

Osakerahastoista eniten uutta pääomaa keräsivät heinäkuussa Pohjois-Amerikkaan sijoittavat rahastot, yhteensä 57 miljoonaa euroa. Huonoiten pärjäsivät Eurooppaan sijoittavat rahastot, jotka menettivät yhteensä 89 miljoonaa euroa.

Pitkän koron rahastoissa uutta pääomaa virtasi etenkin euroalueen valtiolainoihin ja euroalueen luokiteltuihin yrityslainoihin, noin 94 miljoonaa euroa kumpaiseenkin.

Brexit-pelot häipyneet

Ensimmäinen puoli vuotta on ollut markkinoilla erittäin volatiili. FK:n mukaan kesäkuinen Brexit-äänestys aiheutti poliittisen shokin Euroopan Unionin ympärille sekä voimakkaan reaktion osakemarkkinoilla. Tästä johtuen eteenkin eurooppalaiset osakkeet laskivat voimakkaasti ja punnan kurssi heikentyi huomattavasti.

”Alkushokin jälkeen osakkeet nousivat kuitenkin vahvasti. Heinäkuussa pahimmat pelot Brexitin ympäriltä ehtivät laskeutua ja osakkeet jatkoivat nousuaan. Osakerahastoissakin nähtiin ensimmäinen positiivinen kuukausi uusissa sijoituksissa sitten helmikuun”, FK toteaa.

”Talouden tila ei ole vielä suuremmassa käänteessä. Eri mittarit osoittavat kuitenkin luottamuksen parantumista ja varovaista elpymistä. Monta huolta siis pysyy mutta monet huolet ovat myös hälventyneet,” arvioi Finanssialan Keskusliiton analyytikko Valtteri Vuorio.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös