Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Osakkeet kalliita suhteessa tulosodotuksiin

Osakkeet ovat alipainossa varainhoitoyhtiö Frontin yhdistelmäsalkussa.

Alipainotus koskee sekä kehittyviä että kehittyneiden maiden osakkeita. ”Osakkeiden arvostus on varsin korkea suhteessa tulosodotuksiin erityisesti DM-maissa ja osassa EM-maita”, Front toteaa kuukausikatsauksessaan.

Varainhoitoyhtiön mukaan varsinkin markkinoiden odotukset yhdysvaltalaisten yritysten tuntuvasta tuloskasvusta loppuvuonna saattavat olla ylioptimistiset.

Ongelmana on maailmantalouden kasvun hiipuminen.

”Korkea arvostus olisi perusteltua, jos maailmantalouden kasvunäkymät olisivat vahvat ja yrityksillä olisi edelleen paljon mahdollisuuksia kustannusten karsintaan. Kasvunäkymät ovat heikentyneet keskipitkällä aikavälillä (3-4 vuotta), sillä raaka-aineita tuottavista maista ei tule uusia maailmantalouden vetureita vielä pitkään aikaan ja EU:n epävarmuus haittaa Euroopan talouskasvua.”

Frontin mukaan teollisuusmaissa ja varsinkin Yhdysvalloissa yksityisen säästämisen lasku on vielä ruokkinut talouskasvua ja osakemarkkinoita, mutta myös tältä osin raja on tulossa vastaan viimeistään 2017.

”Osakkeita ovat tukeneet lähinnä keskuspankkien elvytystoimet ja matalat korot. Poliittisen epävarmuuden kasvun vuoksi osakemarkkinoiden volatiliteetin voidaan odottaa olevan syksyllä suurta, joten aktiivinen taktinen osakeallokaatio jatkuu.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös