Sijoitusideat

Elekta on maltillisesti hinnoiteltu kasvuyhtiö

sairaala-terveydenhoito-082016
Syöpäsairauksien yleistyminen tarjoaa huimia kasvunäkymiä ruotsalaiselle lääketeollisuusyritykselle.

Nordea nostaa pohjoismaisesta mallisalkustaan löytyvän Elektan tavoitehintaa 105 kruunuun.

Elekta on ruotsalainen lääketeollisuusyhtiö, joka kehittää ratkaisuja syövän ja aivosairauksien hoitoon. Yhtiö liikevaihto viime vuonna oli vajaat 11 miljardia kruunua. Yhtiö on kasvanut tasaisesti jo useita vuosia.

Nordean mukaan Elekta on maltillisesti hinnoiteltu kasvupotentiaalinsa nähden. ”Rakenteellisen kasvuyhtiön näkymät ovat houkuttelevat sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Lyhyellä tähtäimellä parantuva kassavirta sekä uudet tuotejulkaisut tekevät yhtiöstä mielenkiintoisen. Pidemmän aikavälin kasvunäkymät syöpäsairauksien yleistymisen ja hoitomuotojen kehittymisen myötä ovat houkuttelevat, pankki toteaa.

Elektan nousupotentiaali on hurja. ”Näemme osakkeessa yli 50 % nousuvaran uuteen 105 kruunun tavoitehintaan”, Nordea lataa.

Nordean tavoitehinnan ja tulosennusteiden noston takana ovat suotuisat valuuttaliikkeet sekä parantuva kannattavuus kustannussäästöohjelman myötä. ”Luottamus yhtiön toimiin on hiljalleen palautumassa ja yhtiön 700 miljoonan kruunun kustannussäästöohjelman ennustetaan parantavan kannattavuutta.”

Lisäksi parantuneen kirjanpitokäytännön myötä yhtiön läpinäkyvyys on parantunut, pankki toteaa.

”Vahvojen pitkän aikavälin kasvunäkymien lisäksi odotamme uuden syövän hoitoon käytettävän lineaarisen kiihdyttimen saavuttavan vahvan markkina-aseman julkaisunsa jälkeen vuoden 2017 aikana.”

Elekta-osakekurssi-082016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös