Osakeanalyysit

Bittium tarjoaa suuria mahdollisuuksia

Analyysitalo Inderesin mukaan teknologiayhtiö Bittiumin tulosajurit ovat nyt erittäin vahvat.

Bittiumin toisen kvartaalin osavuosikatsausraportti oli pääosin odotuksien mukainen, mutta sisälsi muutamia varjoja näkymien suhteen, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa. Varjoja olivat telekommunikaation suvantovaihe, joka heijastuu T&K-palvelukysyntään, sekä viranomaismarkkinoiden hidas eteneminen.

Toisen vuosineljänneksen tulos ylitti kuitenkin aavistuksen Inderesin odotukset.

Inderes uskoo, että Bittiumissa voi olla edessä lähiaikoina suuria muutoksia, sillä yhtiö etsii yritysostokohteita ja valmistelee koko ajan uutta strategiaa.

Tämä ei ole Inderesin mielestä pelkästään positiivista. ”Olemme asiasta myös hieman huolestuneita, sillä yhtiöllä on varmasti paineita laittaa sen poikkeuksellisen suuri kassa töihin. Pidämme mahdollisena, että yhtiö ilmoittaa merkittävästä yritysostosta jo lähiaikoina. Tämä on mahdollisuuden lisäksi myös selkeä riski omistaja-arvon kannalta.”

Huomioiden suuri nettokassa Bittiumin liiketoiminta arvotetaan nykykurssilla reiluun 100 miljoonan euron tasolle. Tämä tarkoittaa Inderesin mukaan todella korkeaa arvostustasoa nykyisellä tuloskunnolla: 2016e EV/EBIT on noin 30x ja EV/EBITDA noin 17x.

”Vuodelle 2017 vastaavat kertoimet ovat huomattavasti kohtuullisemmat 15x ja10x, joita voidaan pitää nykytilanteessa varsin houkuttelevina tulosparannuksiin liittyvistä riskeistä huolimatta.” Muuten korkeaa riskiprofiilia laskee Bittiumin korkea osinko, jonka yhtiö voi pitää 0,30 eurossa (osinkotuotto noin 5 %) suuren kassan ansiosta.

Bittiumilla on kuitenkin vahvat kasvunäkymät.

Yhtiö on jatkanut tietoturvallisten puhelimien pilottitoimituksia toisen kvartaalin aikana, mutta viranomaismarkkinoiden ja tietoturvamarkkinoiden kehitys on ollut kuitenkin jonkin verran ennakoitua hitaampaa. ”Ongelmana on ollut erityisesti tarvittavien hyväksyntien saanti, minkä ei pitäisi kuitenkaan olla kestävä ongelma”, Inderes toteaa.

Bittium tavoittelee 2016 aikana edelleen pilottitoimituksia ulkomaisille asiakkaille taktiseen tiedonsiirtoon käytettävästä järjestelmästä, ja Inderes pitää ensimmäistä suurempaa defense-tilausta ulkomailta mahdollisena loppuvuodesta.

Inderesin mukaan lähivuosien tulosajurit (Mexsat-tuotetoimitukset, Bittium Tough Mobile ja Firstnet) ovat erittäin vahvat. ”Mahdollisien suurempien muutoksien takia epävarmuus on todella korkealla, mutta pidämme toistaiseksi mahdollisuuksia vielä riskejä suurempina. Sijoittajien täytyy kuitenkin sietää korkeita riskejä”, Inderes toteaa.

Analyysitalo toistaa Bittiumille suosituksen Lisää tavoitehinnalla 6,40 euroa eilisen lopulta varsin neutraalin Q2- raportin jälkeen.

Bittium-osakekurssi-082016

Kommentoi
Ylös
>