Markkinakommentit

Tuloskausi sai piensijoittajat keventämään osakepainoa

Odotettua paremmat tuloskatsaukset virittivät kansan myyntituulelle, kertoo Nordnet.

Suomalaisten piensijoittajien osakepaino keveni heinäkuussa peräti 126 miljoonalla eurolla, Nordnet kertoo tiedotteessaan. Luku on vuodenaikaan nähden merkittävä. Erityisesti tuloskatsauksestaan selvän kurssinousun kokeneita yhtiöitä myytiin reilulla kädellä.

Yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, FIM, Nordea, Pohjola, UB) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto laski heinäkuussa 15,6 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Myös Helsingin pörssin yhteenlaskettu vaihto putosi 16,3 prosenttia vuodentakaisesta heinäkuusta. Online-välittäjien kauppamäärät vähentyivät edelliskuusta euromääräisesti 17,8 prosenttia. Koko pörssin osalta kauppamäärät supistuivat euroissa 16,4 prosenttia.

Edellisvuoden vertailukaudesta koko pörssin kauppojen kappalemäärät laskivat 4,9 prosenttia. Yksityissijoittajien kauppoja toteutettiin 9,1 prosenttia viime vuoden heinäkuuta vähemmän. Koko pörssin kappalemääräiset kaupat laskivat viime kuusta 10,3 prosenttia. Yksityissijoittajilla lasku oli 13,9 prosenttia.

Ostoslistan kärjessä finanssiosakkeet

Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana uutisvirta oli mollivoittoista. Ensin otsikoihin nousi Kiinan talouden epävarmuus, sitten Brexit ja nyt eurooppalainen pankkisektori.

“Piensijoittaja ei ole kuitenkaan alkanut painia lakanoidensa kanssa, sillä heinäkuun netto-ostetuimpien osakkeiden listalta ei voi havaita merkkiäkään uuden eurooppalaisen pankkikriisin pelosta”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Nordnetin mukaan piensijoittajan ostoslistan kärjestä löytyy Helsingin pörssin finanssiosakkeiden kärkikaksikko, Sampo ja Nordea. “Valinnat edustavat varsinaisia osinkosalkun kivijalkoja. Strategia on perusteltu, sillä nykyinen epävarmuus lienee omiaan pitkittämään keskuspankin aktiivista roolia markkinoilla. Toteutuessaan tämä pitää korot alhaalla ja nostaa osingot yhä enemmän muotiin”, jatkaa Odenwall.

Konepajaosakkeet myyntiin

Heinäkuussa suomalaisten piensijoittajien kymmenen nettomyydyimmän osakkeen joukossa joka toinen yhtiö kytkeytyy konepajasektoriin. Odenwallin mukaan ahimpien Kiinan-huolten väistyttyä Outokummun, Koneen, Metson, Cargotecin ja Konecranesin osakkeet kirmasivat koilliseen. Pikavoitto sai useat sijoittajat keventämään sektorin painoarvoa salkuissaan, analysoi Odenwall.

“Erityisesti Koneen osake oli viimeisten 12 kuukauden aikana koetussa kurssikuopassa voimakkaasti netto-ostettu, joten kesän aikana tapahtunut myyntiliike on kotiuttanut suomalaisille piensijoittajille kymmenien miljoonien eurojen pikavoitot.”

Piensijoittajat nettomyivät heinäkuun aikana huiman määrän osakkeita erityisesti niistä yhtiöistä, jotka raportoivat odotettua parempia puolivuotistuloksia ja nauttivat siksi ripeästä ja varsin yllättäen tulleesta kurssinoususta.

Yleisen markkinatilanteen huolien säilyessä yhä moninaisina voi ennakoida, että kurssinousun sattuessa myyntisormi on herkässä jatkossakin, Odenwall ennustaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös