Osakeanalyysit

Affecto yhä Sijoittaja.fi-osakelistan kärjessä

Affecto on arvoyhtiö, jolla ei ole toviin ollut tappiollista vuotta, arvioi sijoituspalveluyhtiö Sijoittaja.fi.

Viimeiset 12 kuukautta ovat kuitenkin olleet taaperrusta ja yhtiön tulos on jäänyt vertailukaudesta, arvioi Sijoittaja.fi:n analyytikko Sami Väänänen.

”Myös Q2:lla Affecto jäi hieman ennusteista. Toisen kvartaalin hivenen pehmeä tulos johtui Baltian ja Norjan arvioitua heikommasta suoriutumisesta. Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa meni paremmin vertailukauteen nähden”, Väänänen toteaa.

Affecton heikko tuloskehitys on näkynyt kurssikehityksessä, joka on ollut viimeisen vuoden ajan heikkoa.

Väänäsen mukaan tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Affecto aikoo parantaa selvästi. ”Johto odottaa liiketuloksen kasvavan vuonna 2016. Tämä siitäkin huolimatta, että ensimmäisellä vuosipuoliskolla ollaan vertailukautta jäljessä.”

Väänäsen mukaan Affectossa on selvää kurssinousupotentiaalia, mutta kurssi kääntyy vasta, kun tulostrendi kääntyy.

Sijoittaja.fi:n Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun ensimmäisellä sijalla on: Affecto (81 pistettä). Toisella sijalla on UPM-Kymmene (73 pistettä) ja kolmannella sijalla Citycon (67 pistettä).

Haluatko lukea koko artikkelin Sijoittaja.fi:stä ja valita tehokkaimmat osakkeet, indeksit ja ETF:t? SalkunRakentajan lukijoille 20 % alennus Sijoittaja.fi -vuosijäsenyydestä kuponkikoodilla salkunrakentaja.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös