Markkinakommentit

Pääomavirrat tukevat kehittyviä markkinoita

kehittyvat-markkinat-osakeindeksi-092016
Säästöpankkiryhmän varainhoidon johtaja näkee kehittyvillä markkinoilla nyt nousupotentiaalia.

Kehittyvien markkinoiden talousnäkymissä on nähty vakautumista, minkä ansiosta markkinoilla on nähty hyvää tuottokehitystä ja sijoitusvarallisuuden siirtymistä kehittyville markkinoille, toteaa Sp-varainhoidon johtaja Petteri Vaarnanen pankin markkinakatsauksessa.

”Lisäksi arvostustasot ovat edelleen kehittyneitä markkinoita matalammat viime aikojen hyvästä kurssikehityksestä huolimatta. Pääomia siirtyy edelleen kehittyville markkinoille, mikä tukee lyhyellä aikavälillä omaisuusluokkaa. Säästöpankin näkemyksen mukaan aikaisempaa alipainotusta nyt vähennetään”, Vaarnanen toteaa.

”Kehittyvistä markkinoista Aasia on houkuttelevin markkina-alue, kun taas Latinalainen Amerikka on maantieteellisistä alueista riskillisin ja tuotto-odotukseltaan alhaisempi”, Vaarnanen jatkaa.

Tosin Kiinaan liittyy epävarmuustekijöitä. Maantalouden näkymissä on asteittaista parantumista kulutuskysynnän ollessa hyvällä tasolla, mutta maan talouden tulevaisuus on yksi merkittävimmistä riskitekijöistä maailmantalouden kasvulle, Vaarnanen varoittaa.

”Kiinan kasvava velan määrä ja talouden vakauteen liittyvät haasteet, raaka-aineiden hintakehitys, Yhdysvaltojen rahapolitiikan kiristyminen ja mahdollinen taantuma merkittävimmät riskitekijät, jotka kohdistuvat kehittyviin markkinoihin.”

Kehittyvien maiden korkosijoitusten hyvästä tämän vuoden kehityksestä huolimatta, Säästöpankki näkee jatkossa osakkeet korkosijoituksia houkuttelevampana vaihtoehtona.

”Yrityslainojen näkymät jatkuvat hyvinä ja keskuspankkien ostot tukevat omaisuusluokkaa myös jatkossa. Korkotaso tulee pysymään matalana (negatiivisena). Rahamarkkinakorkojen ollessa erittäin alhaisella tasolla pidämme kyseisen omaisuusluokan painon minimissä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös