Sijoitusideat

Pankki päivitti Helsingin pörssin osakesuosikkinsa

OP antaa kaikille viidelle Helsingin pörssin suosikkiosakkeilleen ostosuosituksen.

OPn Parhaat on kerran viikossa päivittyvä suosituslista. Osakkeen positiivinen tai negatiivinen tuotto-odotus lasketaan OP Yrityspankin tavoitehinnan ja markkinahinnan suhteesta. OP Yrityspankki antaa sijoitussuosituksia lähes 90 kotimaiselle yhtiölle.

OP:n mukaan Nokian kuluvan vuoden näkymien kannalta keskeinen tekijä on AlcatelLucentin haltuunoton eteneminen ja sen vaikutukset kustannusrakenteeseen. ”Oletamme säästöjen vaikutuksen näkyvän jo jossain määrin H2:lla ja ohjauksen perusteella H2:n kannattavuus alkaa hiljalleen normalisoitua.”

Lisäksi Nokialla on merkittävä säästöpotentiaali ilmoitettujen säästöjen lisäksi, eikä kurssi hinnoittele lainkaan tätä potentiaalia.

OP:n tavoitehinta: 6,6 euroa.

Atrian osakkeen maltillinen arvostus, vahva kassavirta sekä hyvää osinkopotentiaalia ovat OP:n mukaan houkutteleva yhdistelmä. ”Nurmon sikaleikkaamon modernisointi-investointi antaa hyvää tukea vähintäänkin nykyisensuuruiselle tulos- ja osinkotasolle myös pidemmällä aikavälillä”, pankki toteaa.

OP:n tavoitehinta: 11 euroa.

Kannattavuusongelmien kanssa painiskellut Stockmann on mukana listalla Lindexin vahvistuneiden näkymien vuoksi. Ne tukevat osakkeen positiivista momentumia lyhyellä aikavälillä osien arvon summan näkökulmasta, OP arvioi. ”Parantuneet näkymät eivät kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että osakkeen tulosperusteinen arvostus on edelleen korkea.”

OP:n tavoitehinta: 8 euroa.

Rakennusyhtiö YIT:n tulos on kääntynyt kasvuun kuluttaja-asuntokaupan piristyttyä Suomessa. ”Yhtiö on oikaissut varastonsa ja sopeuttanut portfolionsa nykyiseen kysyntäympäristöön soveltuvaksi. Keskisessä Itä-Euroopassa kasvu on vahvaa ja Venäjän talousympäristö on vakautumassa.”

OP:n tavoitehinta: 8 euroa.

Raision tulevaisuudennäkymät ovat OP:n mukaan suotuisat ja arvostus matala suhteessa eurooppalaiseen elintarvikesektoriin. Osinkosijoittajille Raisio on ollut suosiollinen. ”Yhtiö on kasvattanut osinkoaan jo yhdeksänä vuotena peräkkäin ja vakavarainen tase ja nykyliiketoiminnan vahva kassavirta mahdollistavat ennakoitavan tasaisen osinkovirran myös tulevaisuudessa.”

OP:n tavoitehinta: 4,6 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös