Rahastotietoa

Rahastosijoittajat tankkasivat osakerahastoja, rahastopääomat uuteen ennätykseen

Suomeen rekisteröityjen sijoitusrahastojen rahastopääoma nousi elokuussa kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen.

Kotimaisiin sijoitusrahastoihin sijoitettiin elokuun aikana nettomääräisesti 279 miljoonaa euroa, kertoo Finanssialan Keskusliitto. Yhteenlaskettu rahastopääoma nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen, 101,2 miljardiin euroon. Rahastopääoman noususta 758 miljoonaa euroa perustui suotuisaan markkinakehitykseen.

Eniten uutta pääomaa keräsivät osakerahastot, joihin sijoitettiin 140 miljoonaa euroa. Pitkän koron rahastoihin sijoitettiin 138 miljoonaa euroa, yhdistelmärahastoihin 123 miljoonaa euroa ja vaihtoehtoisiin rahastoihin 13 miljoonaa euroa. Lunastuksia tehtiin lyhyen koron rahastoista, joista lähti sijoituksia nettomääräisesti 135 miljoonaa euroa.Osakerahastoissa suurimmat nettomerkinnät, yhteensä 115 miljoonaa euroa, kohdistuivat kehittyville markkinoille sijoittaviin rahastoihin. Eniten lunastuksia tehtiin Japaniin sijoittavista rahastoista, 111 miljoonaa euroa.

”Elokuussa rauhattomat markkinat tyyntyivät. Osakemarkkinoiden pohjakosketus Brexitin jälkeen tasaantui ja kehittyvien markkinoiden talouskasvu on ollut piristymään päin. Tuloskausi vastasi suurin piirtein odotuksia – tosin sen jälkeen, kun odotuksia hieman laskettiin. Suomen talouden tila on varovaisesti osoittanut kasvuun palaamisen merkkejä. Osakerahastoissa tilanteen rauhoittuminen on näkynyt uusina sijoituksina. Kokonaisuutena kulunut vuosi on kuitenkin ollut osakerahastojen osalta varsin mollivoittoinen”, FK toteaa.

”Vuosi on ollut varsin draamarikas niin talousuutisten kuin sitä seuraavien markkinareaktioiden vuoksi.  Rahastosäästäjän hyvin hajautettu salkku ja pitkä sijoitushorisontti vähentävät äkillisten markkinaliikkeiden vaikutuksia”, arvioi Finanssialan Keskusliiton analyytikko Valtteri Vuorio.

Pitkän koron rahastoissa uutta pääomaa virtasi etenkin globaalisti luokiteltuihin yrityslainoihin, 70 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös