Sijoitusideat

Nordea on Evlin suosikkiosake – ”Osta”

nordea-osakekurssi-102016
Evli nosti Nordean osakkeen tavoitehintaa.

Evli näkee Nordean osakkeessa hyvän pitkän aikavälin nousupotentiaalin, kun yhtiö pystyy vähitellen vakuuttamaan markkinat epävarmuustekijöistä, jotka painavat osaketta tällä hetkellä,

Huolimatta kiristyneistä pääomavaateista, Nordea saattaa pystyä pitämään kiinni kasvavan osingon tavoitteestaan. Vaikka yhtiön minimivaade CET1-vakavaisuudelle nostettiin 17.3 prosenttiin, uskoo Evli yhtiön pystyvän nostamaan vakavaraisuustunnusluvun tasolle, joka mahdollistaa kasvavan osingon. ”Ruotsin viranomaisten alkuviikosta asettaman vakavaraisuusvaatimuksen jälkeen uskomme edelleen, että Nordea tulee jakamaan ensi keväänä 0.65 euron osakekohtaisen osingon”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Evli pitää Nordean tulosennusteet ennallaan. ”Uskomme korkokatteen kääntyvän hiljalleen varovaiseen nousuun, kun lainakannan uudelleenhinnoittelun vaikutus alkaa näkyä. Lisäksi palkkiotuottojen myönteisen kehityksen arvioidaan jatkuvan, kun yhtiö kerää edelleen lisää hallinnoitavia varoja ja markkina-arvotukset ovat korkealla tasolla.”

Lisäksi mittavan IT-projektin valmistuttua Nordea pystyy laskemaan olennaisesti kustannuksiaan ja samalla kasvattamaan liiketoimintaansa, Evli uskoo.

Evli toistaa Nordean Osta-suosituksen ja nostaa tavoitehinnan tasolle 11.0 euroa, kun se aiemmin oli 10,5 euroa. Osakekurssi on laskenut selvästi viimeisten puolentoista vuoden aikana. Heinäkuun alusta lähtien kurssi on kuitenkin toipunut tasaisesti.

Pankki näyttää olevan nyt myös muiden analyytikoiden suosikki. Thomson Reutersin tietokannan mukaan kuudesta analyytikosta neljä suosittaa ostamaan Nordean osakkeita.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös