Talouden trendit

Ansaitseeko ahtaaja liikaa? Liikemiehen kommenteista vilkas keskustelu somessa

Tokmannin perustaja Kyösti Kakkonen ei tunnetusti säästele sanaista arkkuaan – ei ainakaan raha-asioissa.

Kakkonen täytti keskiviikkona 60 vuotta ja Karjalaisen haastattelussa yrittäjämiljönääri innostui puntaroimaan suomalaista työelämää. Joensuulaisen liikemiehen mukaan Suomesta on tullut “lepolassefinlandia”, jossa ollaan koko ajan lomalla.

Valtakunnallisen uutiskynnyksen Kakkosen haastattelu ylitti kuitenkin hänen suorasanaisen ammattiyhdistys-kritiikkinsa vuoksi.

“Ammattiyhdistysliike kiristää ja uhkailee ja terrorisoi parlamentaarista demokratiaa. Ahtaaja voi napin painalluksella sulkea koko maan. Siellä ollaan tosi äijiä”, liikemies lataa. Kakkonen ihmettelee, miksi peruskoulun käynyt ahtaaja saa 5 000 euroa kuussa, mutta korkeakoulutettu opettaja 3 000 euroa.

Liikemiehen kommentit kirvoittivat SalkunRakentajan Facebook-sivujen seuraajat kommentoimaan ahtaajien palkkausta ja Kakkosen näkemyksiä.

Tässä muutamia lukijoiden kommentteja:

Ihan mielenkiinnosta että mitä 5000 euroa kuussa pitää sisällään…esimerkiksi lisät jne jne jne…verrattuna opettajaan joka tekee tietääkseni n.7-16 päiviä että ei se varmaan ihan niin mustavalkoista ole vaikka isolta kuullostaa…opettajat voisi ansaita enemmän..opettavathan he meidän lapsia

Pakko tähän kärkeen sanoa että en ole ahtaaja. En tajua vaan mistä helvetistä tämäkin 5000€/kk on revitty. Katsoin juuri ahtaajien työehtosopimusta niin suurin palkkaluokka on 17.96€/h ,jonka saa yli 20 vuoden työkokemuksella. Eli 160h työkuukaudella palkkaa kertyy ilman lisiä siis 2873.6€/kk. Tietenkin kuukausipalkkaa lisää ilta,yö,yli ja pyhätunnit joita opettaja ei esimerkiksi saa koska hän tekee päivätyötä. Ahtaaja taas vuorotyötä. Siinä on vissiin ero.

Ei ole oikein. Ay-liike pitäisi muutenkin laittaa aisoihin jarruttamasta työpaikkojen syntymistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös