Kasvuosakkeet

Nordealta ostosuositus ruotsalaisosakkeelle

Ahlsell osake osakekurssi
Nordea Markets on tänään ottanut seurantaan ruotsalaisen Ahlsellin osakkeen ja antaa samalla osakkeelle ostosuosituksen.

Ahlsell on Pohjoismaiden suurin teknisen kaupan toimija, ja tarjoaa LVI-, sähkö, teollisuus- ja kylmälaitetuotteita. Yhtiön markkinaosuus Pohjoismaissa on reilut 20 prosenttia, ja sillä on alueella yli 250 toimipaikkaa. Yhtiö toimii Pohjoismaiden lisäksi Virossa ja Venäjällä.

Nordean mukaan Ahlsellin vahvuus on sen koko, sillä suurimpana toimijana se pystyy hyötymään skaalaeduista, kuten ostovoimastaja hinnoittelusta. “Varsinkin Ruotsissa (jossa se on yli kaksi kertaa seuraavaksi suurinta kilpailijaansa suurempi) yhtiö pystyy käyttämään tätä edukseen, mutta Suomessa ja Norjassa on vielä parantamisen varaa”, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Ahlsellin kasvunäkymät ovat Nordean mukaan myönteisiä ja Nordea uskoo yhtiön voittavan markkinaosuuksia kasvavilla markkinoilla. “Lisäksi se on lisäämässä private label -tuotteiden osuutta.”

Osakkeen houkuttelevuutta lisää yhtiön myönteinen taloudellinen tila.

“Ahlsellillä on varsin pienet investointitarpeet (alle 1 % liikevaihdosta) sekä pääomasijoittajan omistuksen aikana laskenut nettokäyttöpääoman määrä (noin 7-8 % liikevaihdosta). Näiden myötä yhtiön kassavirta on hyvä, tosin osa kassavirrasta voidaan käyttää jatkossa yritysostoihin. Ensi vuoden osalta yhtiön osakkeen P/E-luku ilman kertaeriä asettuu ennusteillamme noin 16,6, mitä pidämme houkuttelevana.”

Nordean tavoitehinta Ahlsellille on 62 kruunua.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös