Talouden trendit

Maksuhäiriöt keskittyvät yhä enemmän samoille henkilöille

Suomessa maksuhäiriöisiä henkilöitä oli vuoden 2016 lopussa yhteensä 373 100. Joukko on 3100 suurempi kuin vuosi sitten, kertoo Suomen Asiakastieto Oy.

Uusia maksuhäiriömerkintöjä Asiakastieto rekisteröi kuluttajille yhteensä 1,5 miljoonaa kappaletta eli suunnilleen saman verran kuin edellisvuonna.

”Rekisteröityjen henkilöiden kokonaismäärä on edelleen kasvanut. Siitä voidaan päätellä, että entistäkin useammin uudet maksuhäiriömerkinnät kohdistuvat samoille, jo valmiiksi maksuvaikeuksissa oleville kuluttajille. Edelleen liian monesta lähteestä he myös saavat uutta luottoa tai maksuaikaa, jonka hoitamiseen maksukyky ei riitä”, liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Suomen Asiakastieto Oy:stä toteaa.

Luotonmyöntäjä ja luotonhakija eivät usein kumpikaan pysty täysin hahmottamaan ja varmistamaan, kuinka suuri osa hakijan maksuvarasta on jo sidottu aiempiin maksusopimuksiin.

”Meillä on selkeää näyttöä siitä, että meidän palvelumme avulla positiivista tietoa jakavat kulutusluottoyhtiöt pystyvät ehkäisemään ylivelkaantumista. Tämän kaltaisen positiivisen luottotiedon laajempi hyödyntäminen yhdessä verotietojen kanssa auttaisi varmasti kääntämään maksuhäiriöisten henkilöiden määrän laskuun”, Muhonen jatkaa.

Asiakastiedon mukaan merkittävä ja positiivinen asia tilastoissa on kuitenkin se, Asiakastiedon rekisteriin päätyi edellisiä vuosia vähemmän uusia henkilöitä.

”Uusien maksuhäiriöisten henkilöiden määrässä trendi on laskeva. Viime vuonna rekisteriimme päätyi noin 38 000 uutta kuluttajaa, joilla ei ennestään ollut maksuhäiriöitä. Se on toki erittäin suuri määrä, mutta selvästi pienempi kuin vuosina 2014 ja 2015”, huomioi Jouni Muhonen.

1 kommentti
Avatar
Niko 2.2.2017
| |
Surullista, mutta totta. Aikuisia ihmisiä ja heidän tekojaan ei kukaan voi olla paimentamassa. Luottoa ja laskulle ostamista tarjotaan aina jossain ja maksuhäiriökierteestä ei tule loppua, ellei henkilö itse tilannettaan tajau ja sitä todella halua muuttaa.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös