Osakeanalyysit

Norwegian aiheuttaa harmaita hiuksia Finnairin osakkeenomistajille

Finnair lentoyhtiö osakekurssi

Finnairin osakekurssin kehitys.

Finnairin kilpailijan uusimmat liikennetilastot eivät ilahduta kotimaisen lentoyhtiön omistajia.

Norwegian julkisti eilen joulukuun liikennetilastonsa. Yhtiön käyttöaste parani joulukuussa reilun prosenttiyksikön 78 prosenttiin, vaikka kapasiteettia lisättiin 29 prosenttia. Matkustajamäärä kasvoi viime vuoden joulukuusta peräti 20 prosentilla. Norwegianin yksikkötuotot laskivat kuitenkin 12 prosenttia.

Norweginin kysynnän ja kapasiteetin kasvu on ikävää Jobin postia Finnairin osakkeenomistajille.

Norjalaisyhtiön kysynnän kasvu on vaikuttavaa, arvioi Evli aamukatsauksessaan. Norwegianin toimet tekevät kysynnän kasvattamisen vaikeaksi. ”On erittäin haastavaa kasvattaa matkustajamääriä kapasiteetin kanssa samaa tahtia, kun kapasiteettia lisätään 30 prosenttia”, Evli toteaa.

Evlin mukaan koneita on osittain täytetty edullisilla lippujen hinnoilla, mikä näkyy keskituoton voimakkaana laskuna. ”Norwegianin keskituottoja arvioitaessa on kuitenkin huomattava, että yhtiön keskimääräinen lentomatka on kasvanut 8 prosentilla, mikä luonnollisesti laskee yksikkötuottoja.”

Finnairin keskituotot jatkavat laskussa neljännellä neljänneksellä, Evli arvioi. ”Norwegianin joulukuun tilastot vahvistavat käsitystämme.”

Finnair kertoi joulukuun alussa, että sen kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna kasvoi marraskuussa 1,7 prosenttia ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 1,5 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Matkustajakäyttöaste laski 0,2 prosenttiyksikköä viimevuotisesta ja oli 76,0 prosenttia.

Kolmannen kvartaalin osavuosikatsauksessaan Finnair arvioi, että matkustaja- ja rahtiliikenteen kysyntänäkymiin liittyy Finnairin päämarkkina-alueilla edelleen epävarmuutta. Finnair toisti aikaisemman arvionsa, että kapasiteetin kasvu on noin 7 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna ja, että liikevaihto kasvaa kapasiteetin kasvua hitaammin.

Markkinatilanne vaikeutuu kuitenkin edelleen; polttoaineen hinta on kääntynyt nousuun ja markkinakapasiteetin kasvu painaa yhä yksikkötuottojen kehitystä. Finnair arvioi, että sen vertailukelpoinen liikevoitto vuonna 2016 kasvaa edellisvuotisesta (2015: 23,7 milj. euroa).

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös