Markkinakommentit

Vuosi 2017 koettelee sijoittajan poliittista sietokykyä – katso Inderesin video

Sijoittajan hermot tulevat olemaan koetuksella tänä vuonna, pelkää analyysitalo Inderes.

Inderesin mukaan poliittinen arpapeli euroalueella ja ehkä ylimitoitetut odotukset Trumpin veronalennuksista sekä elvytystoimista toiminevat osakemarkkinan ajureina vuonna 2017.

Suurimpana uhkana taloudelle pidemmällä aikavälillä on yleisen tyytymättömyyden kasvu nykyisiä poliittisia valtarakenteita kohtaan.

”Sekä valuutta-aluetta että koko unionia pitäisi uudistaa, mutta Brysselin päättäjät tuntuvat olevan liian kaukana kansasta. Tämä ruokkii EU:n vastaisia voimia, ja pelkäämme muitakin jäsenmaita liittyvän ennen pitkää Ison-Britannian joukkoon EU-kansanäänestyksen järjestäjinä”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Toisen riskitekijän muodostavat keskuspankit.

Inderesin mukaan osakekurssien nousulle pitävää pohjaa rakentaneet keskuspankit ovat hiljalleen kääntämässä kurssiaan. ”USA:ssa tämä on jo tapahtunut, ja euroalueellakin elvytystä aletaan hiljalleen supistaa. Nyt talouskasvu näyttää tarpeeksi vahvalta myös euroalueella, jotta rahapolitiikan suuntaa voidaan hiljalleen kääntää.”

Ensi vuotta tulee leimaamaan osakkeiden nousun hidastuminen höystettynä rajuillakin lyhyen ajan markkinaliikkeillä, Inderes ennustaa.

Katso Inderesin video vuoden 2017 näkemyksistä:

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös