Osakeanalyysit

Inderes: Monialayhtiö Aspo etenee oikeaan suuntaan

Aspo osakekurssi

Aspon osake on hyviin kasvunäkymiin nähden edelleen kohtuullisesti hinnoiteltu, arvioi analyysitalo inderes.

Kohonneen kurssitason myötä tuleva kurssikehitys nojaa kuitenkin yhä enemmän tulosparannuksen realisoitumiseen.

Aspon eilinen Q4-raportti oli kokonaisuutena Inderesin odotusten mukainen. ”Liikevoitto 6,3 MEUR jäi 7,1 MEUR:n ennusteestamme johtuen Leipurin odotuksia vaisummasta tuloksesta sekä ruplan vahvistumisesta seuranneesta väliaikaisesta marginaalipaineesta Telkossa. Osakekohtainen tulos (0,17 euroa) ylitti 0,16 euron ennusteemme johtuen odotuksia pienemmistä veroista ja korkokuluista”, analyysitalo toteaa aamukatsauksessaan.

Osinkoa Aspo nosti odotetusti mukaisesti 0,42 euroon. ”Vaikka osinkoa nostettiin vain sentillä, kuvastaa se mielestämme yhtiön halua pitää osinko kasvu-uralla raskaista laivainvestoinneista huolimatta.”

Yhtiön näkymät ovat parantuneet selvästi viimeisen kuuden kuukauden aikana ja yhtiön johto oli poikkeuksellisen luottavainen tulevaan, Inderes arvioi.

”Yhtiö ohjeistaa liikevoiton olevan 22-27 MEUR (10- 32 %:n parannus liikevoittoon) ja ohjeistus oli linjassa odotuksiemme kanssa. Olemme tehneet ennusteisiimme vain pieniä muutoksia ja odotamme kuluvalta vuodelta 26,0 MEUR:n liikevoittoa sekä 0,60 euron osakekohtaista tulosta. Tuloskasvua ajaa etenkin Telko sekä supramaxien parantuva kannattavuus. Vuoden 2018 liikevoittoennusteemme on 31,8 MEUR ja uusien vuoden 2018 alussa Itämerelle saapuvien laivojen merkitys on 2018 tulosparannuksessa oleellinen.”

Kohonneen osakekurssin myötä Aspon kurssikehitys nojaa kuitenkin yhä enemmän tuloskasvuun.

Inderesin tulosennusteilla vuoden 2017 tuloksella P/E-kerroin on 15x, jota Inderes pitää varsin neutraalina tasona. Vuoden 2017 numerot eivät kuitenkaan huomio uusia laivoja joiden tulosvaikutus on merkittävä. Vuoden 2018 ennusteillaP/E-kerroin laskee houkuttelevalle 12x tasolle.

Osinkotuotto on edelleen vahva noin viisi prosenttia ja kasvava osinko tukee hyväksyttävää arvostustasoa, Inderes arvioi. ”Pidämmekin osakkeen riski-/tuottosuhdetta edelleen positiivisena ja näemme osakkeessa nousuvaraa tuloskasvun realisoitumisen myötä.”

Inderes tarkisti Aspon tavoitehintaa9,5 euroon aiemmasta 9,0 eurosta ja toista lisää- suosituksen.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös