Sijoittaminen

Reveniolta hyvä tulos – katso Inderesin video

Revenue Group julkisti tänään osavuotiskatsauksensa. Sekä liikevaihto, että tulos parantuivat ja osinko kasvaa.

Revenue Groupin loka-joulukuun liikevaihto kasvoi 5,5 miljoonasta eurosta 6,6 miljoonaan euroon. Liiketulos kasvoi huimasti 1,2 miljoonasta eurosta 2,1 miljoonaan euroon.

Koko vuoden osalta Revenio Groupin liikevaihto kasvoi 15,7 prosenttia 23,4 miljoonaan euroon. Vuositason liiketulos kasvoi 22,5 prosenttia 7,1 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos oli 0,70 euroa, kun se vuosi sitten oli 0,61 euroa. Osingoksi Revenio Group ehdottaa 0,74 euroa.

Vuoden kohokohtiin kuului myyntiluvan saaminen Yhdysvaltoihin Icare ic 100 silmänpainemittarille. Tammikuussa katsauskauden jälkeen saatiin lisäksi myyntilupa Revenion astmatuotteelle nimeltään Ventica. Hyvänä uutisena voidaan pitää myös silmänpainemittarien kuluvien osien, eli anturien myynnin kasvua. Anturimyynnin osuus liikevaihdosta oli 26,8 prosenttia.

Vuoden negatiivinen uutinen on ollut Icare Home – silmänpainemittarin myyntilupahakemuksen evääminen Yhdysvalloissa. Revenio Group on lähettänyt viranomaisille uuden hakemuksen marraskuussa ja siihen on odotettavissa päätös maaliskuun lopulla 2017.

Alla olevalta videolta voit katsoa Inderesin tekemän Revenio Groupin toimitusjohtajan haastattelun.

Muutama asia Reveniosta sijoituskohteena

Revenue Group on aiemmin ollut monialayhtiö, josta on ajan mittaan kehittynyt terveysteknologian yhtiö. Kun tarkastellaan Revenio Groupin kasvua ilman terveysteknologian ulkopuolisia toimintoja, voidaan todeta että yritys on kasvanut tasaista tahtia.

Terveysteknologia on myös vientisektorina kasvanut Suomessa merkittävästi. Terveysteknologian hyvä puoli on luvanvaraisuus. Ihan jokainen yritys ei pysty tekemään luvanvaraista tuotetta, ja lupaprosessi on sikäli omiaan vähentämään kilpailua. Samalla korkean teknologian tuotteet tuovat yrityksille hyvän katteen. Aiheesta voi lukea lisää alla olevasta artikkelista.

Tästäkö Suomeen seuraava Nokia?

 

 

Kommentoi
Ylös
>