Osakeanalyysit

Inderes: Restamax etenee tasaisesti oikeaan suuntaan

Tulospettymyksestä huolimatta ravintolayhtiö jatkaa etenemistään oikeaan suuntaan ja vahvan tuloskasvun sekä korkean osinkotuoton myötä osakkeen tuotto-odotus on edelleen hyvällä tasolla.

Restamaxin eilinen Q4-raportti jäi odotuksista varsin selvästi. Yhtiön liikevaihto jäi odotuksista molemmissa segmenteissä ja etenkin Ravintolatsegmentissä kasvun hyytyminen 3,5 prosenttiin oli selkeä pettymys, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Konsernin kannattavuus säilyi analyysitalon mukaisesti hyvällä tasolla ja suhteellinen poistomassa jatkoi laskuaan. Myös rahavirta oli jälleen erittäin vahva ja negatiivisen käyttöpääoman turvin yhtiö jakoi lähes koko tuloksensa ulos osinkoina (2016: 0,30 euroa).

Restamaxin tavoitteena on saavuttaa 180 miljoonan euron liikevaihto vuoden 2018 loppuun mennessä. Yhtiöllä on Inderesin arvion mukaan hyvät mahdollisuudet saavuttaa tämä tavoite ja muutama suurempi tai vaihtoehtoisesti useampi keskikokoinen yritysosto riittävät tavoitteen saavuttamiseksi.

Inderes laski lähivuosien ennusteitaan noin 5-8 prosentilla johtuen hieman aiempaa matalammista kasvuennusteista.

”Oma 2018 liikevaihtoennusteemme on 157 MEUR ja ennusteemme ei huomioi tulevia yrityskauppoja. Emme odota käyttökatemarginaalin parantuvan oleellisesti myöskään vuonna 2018, vaan valtaosa EPS-kasvusta syntyy yhtiön ylisuuren poistomassan suhteellisesta laskusta. EPS-ennusteemme vuodelle 2018 on 0,54 euroa (aik. 0,56 euroa)”, analyysitalo toteaa.

Laskeneiden tulosennusteiden myötä Restamaxin arvostustaso on analyysitalon mukaan kaksijakoinen.

”2016 tuloksella laskettu P/E-kerroin on 18x ja EV/EBITDA noin 7x. Kertoimet ovat neutraaleja eivätkä ne tarjoa nousuvaraa. Ennustamallamme tuloskasvulla 2017 vastaavat kertoimet laskevat 14x ja 5,8x tasolle joissa puolestaan näemme edelleen nousuvaraa.”

Inderes odottaakin osakekurssin korreloivan entistä selvemmin yhtiön tuloskehityksen kanssa ja ennustetun tuloskasvun realisoituessa myös kertoimien pitäisi asteittain nousta.

”6,7 euron tavoitehintamme heijastelee 2017 ennusteilla P/E 15x ja EV/EBITDA 6,5x kertoimia. Kurssinousupotentiaalin lisäksi osakkeen kokonaistuotto saa selkeää tukea kasvavasta noin 5 %:n osinkotuotosta.”

Inderes nosti Restamaxin tavoitehinnan 6,7 euroon aiemmasta 6,5 eurosta ja toistaa lisää- suosituksen.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös