Asunnot ja kiinteistöt

Näin kilpailutat asuntolainat yhdellä hakemuksella Etua.fi-palvelun avulla

Etua.fi on lainapalvelu jonka avulla lainanhakija voi maksutta kilpailuttaa asuntolainan.

Etua.fi on lainapalvelu jonka avulla lainanhakija voi maksutta kilpailuttaa asuntolainan.

Palvelun kautta voi hakea joko uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen asuntolainan korkomarginaalin. Etua.fi-palvelun käyttäjä saa yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät asuntolainatarjoukset.

Käytännössä palvelu toimii siten, että käyttäjä täyttää asuntolainan hakemuslomakkeen, jonka jälkeen käyttäjän sähköpostiin tulee vastaus kaikista niistä pankeista, jotka Etua.fi on valinnut.

Pankit ottavat sitten käyttäjään yhteyttä ja ehdottavat aikaa jatkokeskusteluille pankkikonttorissa. Yhteydenotto tapahtuu puhelimitse muutaman arkipäivän sisällä hakemuksen lähettämisestä. Etua.fi ei enää tässä vaiheessa osallistu lainanhakijan ja lainantarjoajan välisiin neuvotteluihin.

Etua.fi:n mukaan käyttäjä saa usein jo tässä vaiheessa alustavan lainalupauksen tai ainakin alustavan tiedon lainamarginaalista.

Sen jälkeen käyttäjä voi vertailla eri pankkien asuntolainatarjouksia ja valita sopivimman. Lainamarginaalin lisäksi kannattaa huomioida myös muut lainaehdot kuten nostopalkkio, laskutuspalkkio sekä muiden pankkipalveluiden hinnoittelu. Varsinainen lainasopimus allekirjoitetaan pankkikonttorissa sen jälkeen kun pankki on tehnyt lopullisen luottopäätöksen saatuaan kohteen ja muut luottopäätöksentekoon tarvitsemansa tiedot.

Pankit vaativat asuntolainoille aina vakuudet. Ostettava asunto toimii yleensä vakuutena, ja vakuusarvo on yleensä noin 70 – 75 prosenttia käyvästä arvosta. Jos hakijan vakuudet eivät kata koko loppuosaa, asuntolainan loppuosalle voi olla myös valtion lisätakaus, vapaa-ajanasunto, toisen henkilön asunto, säästöt tai sijoitukset. Yleisimmin lopun vakuusarvon kattamiseksi käytetään henkilötakaajia.

Tutustu palveluun tästä: Etua.fi

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös