Käänneyhtiöt

Marimekko kulkee oikeaan suuntaan

Marimekko on vienyt liiketoimintaansa viimeisen vuoden aikana hyvään suuntaan, mikä lisää luottamusta kestävästä kannattavuuskäänteestä, Inderes arvioi.

Marimekko on vienyt liiketoimintaansa viimeisen vuoden aikana hyvään suuntaan, mikä lisää luottamusta kestävästä kannattavuuskäänteestä, Inderes arvioi.

Marimekon Q4-raportti oli hyvin pitkälti odotusten mukainen, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

”Ohjeistus vuodelle 2017 oli kuitenkin vaisu, mikä näkyi osakkeen reaktiossa (-2 %). Emme tehneet raportin jälkeen merkittäviä muutoksia ennusteisiimme ja uskomme ohjeistuksen olevan tarkoituksella hieman varovainen, ettei odotukset yhtiön tuloskäänteestä pääse nousemaan liian korkealle”, analyysitalo toteaa.

Yhtiön liiketoimintaa on kuitenkin Inderesin mukaan viety viimeisen vuoden aikana hyvään suuntaan, mikä lisää luottamusta kestävästä kannattavuuskäänteestä.

Marimekko avainluvut tulos tulosennuste EPS

Liikevaihto ja osakekohtainen tulos ylitti ennusteet

Neljännen kvartaalin liikevaihto kasvoi kolme prosenttia ja oli 28,2 miljoonaa euroa. Konsensusennuste oli 27,0 miljoonaa euroa ja Inderesin ennuste 28,0 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa kasvattivat kertaluonteiset kampanjatoimitukset Suomessa sekä tukkumyynnin positiivinen kehitys Japanissa.

Liikevaihtoa pienensi vähittäismyynnin lasku Suomessa. Vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 1,8 miljoonaan euroon (Q4’15: 1,3 MEUR), mikä tarkoittaa 6,4 prosentin EBIT-marginaalia. Liikevoitto oli sama kuin konsensusennuste, mutta jäi hieman Inderesin 2,0 miljoonan ennusteesta. Kannattavuutta paransivat tukkumyynnin kertaluonteiset kampanjatoimitukset Suomessa, tukkumyynnin kasvu Aasian-Tyynenmeren alueella ja alentunut kustannustaso.

Matalan veroasteen ja hyvien nettorahoitustuottojen ansiosta osakekohtainen tulos nousi 0,19 euroon (Q4’15: 0,15), mikä ylitti Inderesin (0,17) ja konsensuksen (0,16) ennusteet. Osinkoehdotus oli 0,40 euroa (2015: 0,35 euroa), mikä ylitti Inderesin ja konsensuksen 0,35 euron ennusteet.

Marimekko teki selvän ryhtiliikkeen vuonna 2016, Inderes kiteyttää.

”Yhtiö aloitti alkuvuonna toimenpiteet pitkän aikaa laskutrendissä olleen kannattavuuden parantamiseksi ja tulokset olivat yllättävän nopeita ja vakuuttavia. Yhtiö onnistui nostamaan liikevoittomarginaalin heikolta 1,6 %:n tasolta (2015) 5,3 %:n tasolle, missä on mukana alkuvuonna kirjatut 0,8 MEUR:n kulut tehostamisohjelmaan liittyen.”

Yhtiön koko vuoden osalta liikevaihto kasvoi neljä prosenttia 99,6 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen liikevoitto nousi 6,1 miljoonaan euroon (2015: 1,5 MEUR). Tase on vahva (gearing 8 % ja omavaraisuus 59 %), investointitarve maltillinen ja kustannusrakenne entistä kevyempi.

Osakkeen arvostus alle verrokkiryhmän

Yhtiö on viime vuonna tehtyjen tehostamistoimenpiteiden, uusien verkkokauppa- ja myymäläavauksien, Herttoniemen kangaspainoinvestoinnin sekä uusien mallistojen ansiosta paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, minkä lisäksi pitkästä aikaa vähittäiskaupassa on nähtävissä myönteisempää virettä.

Silti yhtiö ohjeistaa vuoden 2017 liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton jäävän vuoden 2016 tasolle. Inderesin ennusteet ovat linjassa yhtiön ohjeistuksen kanssa, mutta analyysitalo pitää ohjeistusta varovaisena ja näkee siinä enemmän nosto- kuin laskumahdollisuuksia vuoden edetessä.

Inderesin ennusteiden mukaiset P/E-luvut vuosille 2017 ja 2018 ovat 17x ja 16x, jotka ovat 10-20 prosenttia kansainvälisistä muotitaloista koostuvan verrokkiryhmän alapuolella. Vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat 7,5x ja 7,3x, jotka ovat noin 20 prosenttia verrokkiryhmän alapuolella.

”Marimekko tulee ennusteidemme mukaan tekemään lähivuosina pienen investointitarpeensa takia hyvää kassavirtaa, mikä yhdessä vahvan taseen kanssa puoltavat hyvää osingonmaksukykyä. Osinkotuotto tulee olemaan lähivuosina noin 5 %:n tuntumassa, mikä on noin kaksinkertainen verrokkiryhmään nähden ja tarjoaa tukea osakkeelle.”

Inderesin tavoitehinta Marimekon osakkeelle on 10,5 euroa ja suositus on lisää.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi
Ylös
>